nieuws

Stickers vertellen alles over allergenen

Eten & Drinken

Alle onverpakte voedingsproducten in de zorg en de horeca moeten vanaf december zijn voorzien worden van allergeneninformatie. Bent u daar klaar voor? Er is inmiddels een handig hulpmiddel beschikbaar.

Stickers vertellen alles over allergenen

Het gaat erom dat de gast straks precies weet of er ingrediënten in een product verwerkt zijn die schadelijk zijn voor mensen met een allergie. Het bedrijf Allergenen Consultancy heeft daartoe een iconenset geïntroduceerd met voor elk van de veertien wettelijke allergenen een eigen en herkenbaar symbool.

Lees ook: Stickers tegen voedselverspilling?

Stappenplan

De iconen zijn beschikbaar als stickers voor gebruik door ondernemers in de foodservice. Daarbij wordt gratis een uitgebreide legendakaart geleverd. De legendakaart licht alle iconen toe voor de gast. Op de achterzijde is aanvullende informatie te vinden en een stappenplan voor de ondernemer om goede en betrouwbare informatie te kunnen geven.

De iconen (2x2cm) op transparante stickers kunnen gebruikt worden zowel voor communicatie naar de gast als voor intern gebruik. De iconen kunnen op bijvoorbeeld op (schaduw)menukaarten, schapkaarten of counterbordjes gebruikt worden.

Duidelijk

Daarnaast zijn er ook ‘aanvinkstickers’ beschikbaar. Deze etiketten (5×8 cm) op rol moeten de aanwezigheid van allergene ingrediënten in een voedingsproduct één oogopslag duidelijk maken. De aanwezige allergenen kunnen direct op de sticker aangevinkt worden na bereiding. Deze stickers kunnen ook op bewaardozen of maaltijdcomponenten geplakt worden.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels