nieuws

Voedingsadvies nu live via internet

Eten & Drinken

Een eigen dieetadvies live op het beeldscherm; goed idee? Vanaf nu is het voor iedere zorgorganisatie beschikbaar.

Voedingsadvies nu live via internet

Maaltijdleverancier Food Connect en VodiService introduceren een online diëtist waar organisaties bij terecht kunnen voor alle vragen op het gebied van voeding, leefstijl en diëten. Dat gebeurt door middel van een persoonlijke videoverbinding via de webportal ‘Mijn Food Connect’.

Lees ook: App voor maaltijden kleinschalige zorg gelanceerd

Voedingsadvies

“Naast het online bestellen van maaltijden en boodschappen kan men ook voedingsadvies inwinnen”, zegt Elles Steggink, afdeling Voedingsontwikkeling Food Connect. “Bij het bestellen ziet men al de iconen van de Eetwaaier met deze simpele symbolen wordt per gerecht aangegeven of deze Smakelijk Gezond, Gewoon Goed of Lekker Genieten is. Zo kan men zelf op een gemakkelijke manier een verantwoorde en bewuste maaltijd samenstellen.”

Daarnaast kunnen mensen middels een videoverbinding contact opnemen met gediplomeerde diëtisten en vragen stellen op het gebied van voeding, leefstijl en dieet. “Doordat we een onafhankelijke organisatie zijn, krijgt men altijd een advies dat past bij de desbetreffende cliënt”, aldus Katrien Blauw van VodiService.

Productinformatie

Wanneer een organisatie zelf beschikt over een diëtist, kan deze ook worden gekoppeld aan Mijn Food Connect. De vragen die dan online worden gesteld, komen automatisch terecht bij de diëtist van de desbetreffende organisatie. Online is over de maaltijden tevens uitgebreide productinformatie te vinden, met voedingswaarden en allergenen.

banner voeding in de zorg whitepaper

 

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels