nieuws

Amerikanen willen medische voeding Danone overnemen

Eten & Drinken

De Amerikaanse farmaceutische fabrikant Hospira zou de divisie voor medische voeding van het Franse levensmiddelenconcern Danone willen overnemen. Dat meldden ingewijden rond het Amerikaanse bedrijf aan zakenkrant The Wall Street Journal. Met de overname zou een bedrag van omgerekend 3,7 miljard euro zijn gemoeid.

Amerikanen willen medische voeding Danone overnemen

De medische divisie van Danone maakt onder meer infuusvoeding en hypoallergene babyvoeding. Hospira is onder meer geïnteresseerd in de belastingvriendelijke vestigingsplaats van het de divisie, waardoor het aanzienlijk minder belasting gaat betalen.

In februari werd al gemeld dat Danone het onderdeel zou willen verkopen. Het Zwitserse Nestlé en het Duitse Fresenius werden eerder ook in verband gebracht met een overname.

 


Download gratis één van deze whitepapers over (onder)voeding:

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels