nieuws

‘Maaltijd mag wel wat leuker gepresenteerd worden’

Eten & Drinken

Wat zou tv-kok, restaurateur en auteur Julius Jaspers doen als hij een ziekenhuis zou runnen? In de nieuwe editie van Gastvrije Zorg geeft hij antwoord.

‘Maaltijd mag wel wat leuker gepresenteerd worden’

Jaspers zou een voorbeeld nemen aan het nieuwe Meander Medisch Centrum in Amersfoort. “Best een mooi pand. Ik heb er niet gelegen, maar ik hoor dat ze alleen nog maar eenpersoonskamers hebben. Iedereen heeft een eigen badkamer en wc. Familie kan blijven slapen als het nodig is. Goed geregeld.'”

Lees ook: Maaltijden verpleging en verzorging onder de loep

Ook het restaurant beneden voor de medische staf en patiënten viel hem op. “Dus je ziet iemand met een infuusstandaard een broodje eten met daarnaast vier doktoren aan de koffie. Ik vind dat wel goed. Samen in het restaurant, waarom niet?”

Als het gaat over het eten zelf ziet Jaspers nog wel een aantal verbeterpuntjes. “Op de dagbehandeling in datzelfde Meander kreeg ik twee boterhammen op elkaar, twee kuipjes Becel en twee cellofaanzakjes met beleg. In het ene zat één plakje ham en in het andere twee plakjes rookvlees, aan elkaar geplakt. Ik begrijp het hoor, want het is goedkoop, makkelijk en je hebt geen bederf. Maar het kan toch net even wat leuker gepresenteerd worden?”

Lees het het interview met Julius Jaspers in de nieuwe Gastvrije Zorg, die 5 september verschijnt.  Bekijk hier onze vorige edities.

 


Download gratis één van deze whitepapers over (onder)voeding:

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels