nieuws

Maaltijden verpleging en verzorging onder de loep

Eten & Drinken

Gastvrijheidszorg met Sterren constateerde dat het eten en drinken in ziekenhuizen dit jaar minder werd beoordeeld. Hoe zit het met de maaltijden in verpleeg- en verzorgingshuizen?

Maaltijden verpleging en verzorging onder de loep

Verpleeg- en verzorgingshuizen hebben grote stappen gemaakt, zo blijkt uit het onderzoek van Gastvrijheidszorg met Sterren. De cijfers: 35 procent van het management noemt het eten en drinken uitmuntend en 62 procent noemt het goed. In 2013 (toen er nog een schoolcijfersysteem werd gehanteerd) gaf 1 procent een 9 of 10 (uitmuntend) en 28 procent een 8 (goed).

Lees ook: Waarom scoren ziekenhuizen minder op eten en drinken?

Ook cliëntenraden geven dit onderdeel een hoger cijfer dan in 2013: 30 procent noemt het eten en drinken uitmuntend (in 2013: 2 procent) en 65 procent noemt het goed (was 24 procent). De auditeurs beoordelen het eten en drinken in verpleeg- en verzorgingshuizen als volgt: uitmuntend: 3 procent (in 2013: 1 procent) en goed: 27 procent (in 2013: 19 procent).

Weet u alles over gastvrijheidszorg in de praktijk? Kom naar de workshop!

 


Download gratis één van deze whitepapers over (onder)voeding:

 

 

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels