nieuws

Sparringpartners voor voeding in de zorg gezocht

Eten & Drinken

De leverancier als binnenschuiver van bestelde dozen is verleden tijd. Zorginstellingen verwachten een sparringpartner als het om voeding gaat. Hoe ver gaat die samenwerking eigenlijk?

Sparringpartners voor voeding in de zorg gezocht

De kleinschalige woongroepen van Respect Zorggroep in Den Haag werken sinds begin juli met de app Eten & Zo, ontwikkeld door leverancier Huuskes. Hoofd Voedingsdienst Robert Jan Wagenaar stapte over op het bestelsysteem na een succesvolle pilot. ”Het klassieke bestelsysteem van onze leverancier Huuskes, met een keuze uit dertigduizend artikelen, is veel te complex voor kleinschalige woonvormen”, zegt Hoofd Voedingsdienst Robert Jan Wagenaar. “Dat is vragen om fouten. Toen Huuskes de app Eten & Zo ging ontwikkelen, bleek dat precies wat we nodig hebben.”

Lees ook: Groothandel opent experience center

Eenvoudig

Eten & Zo wordt door Huuskes een unieke en innovatieve digitale kookassistent genoemd, die helpt bij de dagelijkse organisatie van de voeding op een kleinschalige woonvorm. De app is zo eenvoudig en gebruiksvriendelijk dat iedereen ermee maaltijden kan bestellen en boodschappen doen, zegt Huuskes.

Winkel

Ook leverancier Van Hoeckel wordt steeds vaker ingeschakeld voor specifieke projecten, zoals een restaurant, een kleinschalige woonvorm of een winkel. “Een ggz-instelling heeft ons gevraagd een winkel te runnen, zodat de bewoners voor hun boodschappen het terrein niet af hoeven”, aldus Rodney de Haas, commercieel adjunct-directeur. Specialistisch werk, dat niet tot het primaire proces van de ggz-instelling hoort, terwijl wij er juist onze expertise van hebben gemaakt. Wij zorgen voor een gezonde concurrentiepositie waarbij aanbod, prijsstelling, schapinrichting, betaalsysteem en managementinformatie in orde zijn.”

Lees meer over de veranderende rol van de leverancier in de nieuwe editie van Gastvrije Zorg, die 2 september verschijnt.

 


Download gratis één van deze whitepapers over (onder)voeding:

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels