nieuws

Voeding brengt topsport en zorg samen

Eten & Drinken

Wat is voor ouderen de waarde en het belang van de juiste voeding? Iemand uit de professionele wielerwereld kan daar wel wat over vertellen.

Voeding brengt topsport en zorg samen

Uit onderzoek van de Unie KBO blijkt dat de helft van de Nederlandse senioren behoefte heeft aan extra voorlichting over het onderwerp ‘voeding en ouder worden’. Voor Vitalis Woonzorg Groep een reden om hier met een themabijeenkomst op in te spelen.

Lees ook: Sparringpartners voor voeding in de zorg gezocht

Inspanningsfysioloog dr. Gerard Rientjes, die deel uitmaakt van het begeleidingsteam van het wielerteam van Belkin, gaat cliënten van Vitalis informeren over voeding. Dit gebeurt in nauwe samenwerking met Daily Fresh Food.

Wat kan de ouderenzorg dan leren van de topsport? Ten eerste worden topsporters niet alleen meer door een trainer begeleid, maar door een heel team. Daar horen ook een inspanningsfysioloog en één of meer koks bij.

Balans

Na afsluiting van het arbeidzaam leven continueert de oudere vaak het daarbij behorende eetpatroon. De balans tussen de inspanning en het noodzakelijke voedingspatroon dreigt daardoor verstoord te raken. De verouderingsprocessen in het lichaam, vragen om een nieuw en evenwichtig eetpatroon. Daarbij komt nog dat medicijngebruik een negatieve invloed kan hebben op de voedselconsumptie en voedingstoestand.

Onderzoeken

Verschillende universiteiten en academische ziekenhuizen doen onderzoeken naar de relatie tussen postoperatief herstel, gerichte voeding en de inname-frequentie van voeding. Energie- en eiwitrijke gerechten blijken een positieve bijdrage te leveren aan de voedingstoestand en het herstel van patiënten.

 


Download gratis één van deze whitepapers over (onder)voeding:

 

 

 

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels