nieuws

‘Maatregelen om ondervoeding te voorkomen niet altijd bekend’

Eten & Drinken

Verzorgenden zijn niet altijd op de hoogte van alle mogelijkheden om ouderen goed te laten eten en drinken. Dat zegt Jolanda Boer, voedingsdeskundige van het RIVM, in een interview met het tijdschrift Nursing.

‘Maatregelen om ondervoeding te voorkomen niet altijd bekend’

Goed eten en drinken is volgens Boer vooral lastig voor thuiswonende ouderen. Mensen die advies krijgen om ondervoeding te voorkomen hebben daar weinig aan als ze het niet in de supermarkt kunnen kopen, omdat ze bijvoorbeeld niet mobiel zijn.

Lees ook: Weinig aandacht voor ondervoeding bij thuiswonende ouderen

Verzorgenden spelen daar een rol in, zegt Boer tegen Nursing. “Zij kunnen thuiswonende ouderen wijzen op de mogelijkheden die er zijn om lekker en gezond te blijven eten en drinken. Helaas is ook niet alles bij verzorgenden bekend.”

Het is volgens Boer belangrijk dat zorgprofessionals kennis met elkaar delen en inspelen op de individuele behoeftes van ouderen.

Lees het hele interview op de website van Nursing.

 


Download gratis één van deze whitepapers over (onder)voeding:

 

 

 

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels