nieuws

Nederlandse kazen gaan de strijd aan met elkaar

Eten & Drinken

Gastvrije Zorg besteedt binnenkort veel aandacht aan kaasconsumptie in de zorg. Leuk dat tegelijkertijd een nationale kaaswedstrijd plaatsvindt.

Nederlandse kazen gaan de strijd aan met elkaar

Het NNKC (Nederlands Nationaal Kaaskeurconcours) organiseert voor het eerst in Nederland een wedstrijd ter bepaling van de lekkerste merkkazen van Nederland.

De competitie gaat van start met de Holland Kaaskeuring: voor de beste en lekkerste nationale, halfharde fabriekskazen. Er zijn drie categorieën: type Goudse en Edammer kaas mild en gerijpt en het type kaas met minder vet. Alle merkaanbieders (producenten, handelsbedrijven, detailhandel) kunnen met hun merkkazen deelnemen aan de Holland Kaaskeuring.

Lees ook: Brood en kaas bevatten steeds minder zout

Voordat de uitreiking van fraaie prijzen plaatsvindt, zal een vakjury de kazen medio september eerst technisch keuren. De daaruit genomineerde kazen – de lekkerste van Nederland in hun categorie – gaan door naar de finale, gehouden op 1 oktober tijdens de Vakbeurs Foodspecialiteiten in Houten.

Blind

Een Smaakjury met onder meer tv kok Sandra Ysbrandy en andere bijzondere kaasliefhebbers zullen tijdens de beurs ‘dubbelblind’ hun oordeel vellen: de ogen van de smaakjury worden afgedekt bij het proeven.
De prijsuitreiking voor de lekkerste kazen van Nederland vindt plaats op 9 oktober 2014 in Hilversum, tegelijkertijd met de prijsuitreiking voor de beste kaaskeurders van Nederland.

Voelen

Het NNKC organiseert dit jaar voor de 55e keer de nationale kaaskeuringen. De deelnemers aan dit professionele kaaskeurconcours kijken, ruiken, voelen en proeven blind tien kaasmonsters. Vakmanschap en kennis van de persoon staan voorop en jaarlijks wordt bepaald wie zich de beste kaaskenners van Nederland mogen noemen.

Meer weten over kaasconsumptie in de zorg? Lees de nieuwe editie van Gastvrije Zorg, die vrijdag 10 oktober verschijnt. En hou natuurlijk deze site in de gaten!

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels