nieuws

Nu kan niemand meer om Pierre Wind heen

Eten & Drinken

Pierre Wind is in de zorg vooral bekend vanwege zijn betrokkenheid bij de jaarlijkse kookwedstijd Het beste Menu van de Zorg. De flamboyante kok heeft er nu een titel bij waar hij trots op kan zijn.

Nu kan niemand meer om Pierre Wind heen

Wind is de eerste Kok des Vaderlands, een initiatief van Natuur & Milieu. Hiermee wil de milieuorganisatie aandacht vragen voor duurzaam en gezond eten. De Kok des Vaderlands laat zich gedurende het jaar – op momenten van nationaal belang – inspireren door de actualiteit en voegt daarmee bijzondere gerechten toe aan de Nederlandse culinaire traditie.

Lees wat Pierre Wind te zeggen heeft over zorgmaaltijden.

Onomstreden

“Veel Nederlanders raken in de war door de tegenstrijdige berichten over eten”, zegt aldus Olof van der Gaag, directeur Campagnes bij Natuur & Milieu. “De ene goeroe roept dit, de ander dat. De Kok kookt met onomstreden ingrediënten: verse groente en fruit. Gecombineerd met gezond verstand en een dosis nuchterheid.”

Eetgedrag

In het kader van de lancering van de Kok des Vaderlands deed Natuur & Milieu onderzoek naar het eetgedrag van Nederland. Hierin geeft 23 procent aan dat zij de dagelijks aanbevolen hoeveelheid groente eten. Uit eerder onderzoek van MarketResponse blijkt dat maar 5 procent de dagelijks aanbevolen hoeveelheid groente haalt.

Gebrek aan aandacht voor goed eten is de meeste genoemde reden waarom mensen ongezond eten. Ook stress en drukte speelt een rol bij ongezond eten, geeft 37 procent aan. Met name jongeren, hoogopgeleiden en singles zijn een eetrisicogroep.

Foto: Ministerie van Beeld

banner voeding in de zorg whitepaper

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels