nieuws

Op zoek naar culinaire vakidioten

Eten & Drinken

Wie is de volgende kok die zal schitteren in Gastvrije Zorg? Meld je aan en laat zien wat je kan!

Op zoek naar culinaire vakidioten

Op de foto vlnr: Niels Majoor (teamleider Keuken De Bolder), Kathy Bolte (Savant Zorg Eindhoven), Eric-Jan Wissink, (hoofd keuken Ikazia Rotterdam) en Sjaak Jobse (Meesterkok, Zorgstroom Tafel Thuis). Zomaar een greep van de gepassioneerde chefs die dit jaar met hun favoriete zorgrecept in Gastvrije Zorg verschenen.

Lees ook: Gouden kooktips van collega’s

Het barst van de kooktalenten in de zorg. Gastvrije Zorg mocht in de rubriek Mijn zorgrecept het afgelopen anderhalf jaar al zestien van deze gedreven professionals portretteren, samen met hun favoriete gerecht.

Lijkt het je ook wat om in de rubriek Mijn zorgrecept te verschijnen? We zijn altijd op zoek naar vakidioten die graag hun recepten willen delen met onze lezers.

Heb je een geweldig gerecht waar heel Nederland van moet kunnen genieten? Stuur dan een e-mail naar: dennisvanasselt@vakmedianet.nl

 

zorgrecepten2

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Wie verschenen er tot nu toe in Gastvrije Zorg?

 

Hans Everse, zorgcentrum Cleijenborch, Colijnsplaat
Stamppotje van rucola, gebakken Zeeuws grillspek en honing-mosterdjus

Jelle Ferwerda, St Maartenskliniek, Nijmegen
Gepekelde en gegrilde ribeye, lentegroenten, puree van aardappel en waterkers, appeljus

Bart van Nes, VUmc
Oosterse varkenskoontjes met zoetzure komkommer en pandanrijst

Werner Drent, Nieuw Woelwijck, Hoogezand
Waterkerssoep met croutons van zonnebloempitbrood

Yvonne Keyner, Scheper Ziekenhuis Emmen
Kaneelkwark met gekaramelliseerde appel

Jorien van Dommelen, St. Elisabeth Ziekenhuis, Tilburg
Rijstpudding met roodfruitcompote, crumble van witte chocolade en rozenwaterkroepoek

Maurice Saive, Máxima Medisch Centrum
Caesar Salad Soep

Michel Rekers, woon- en zorgcentrum De nieuwe Marke, Bergen
Gebakken doradefilet, kreeftensais, gebakken venkel en puree van zoete aardappel

Thijs Geerdink, Antonius Ziekenhuis Sneek
Gevulde parelhoenfilet met paddenstoelensaus, pastinaakpuree en groentemelange

Niels Majoor, teamleider Keuken De Bolder, Huizen
Hartige taart met zuurkool, spek, rozijnen en ananas

Eric-Jan Wissink, hoofd keuken Ikazia Rotterdam
Kip à la Normande met stamppot spitskool

Kathy Bolte, Savant Zorg Eindhoven
Mulligatawny (Indiase kerriesoep)

Sjaak Jobse (Meesterkok) Zorgstroom Tafel Thuis
Carrousel van groene en witte asperges en zeekraalgelei

Jaco Groen (locatie Mariënhave) en Dirk-Pieter van Leeuwen (locatie De Jeroen in Noordwijk), teammanagers facilitair Marente
Tartaar van tonijn met specerijendressing, wasabimayonaise en een coulis van mango met Spaanse peper

Richard Eijkemans kok Brabantzorg, locaties Odendael, Anton van Kooij, kok locatie Sint Joachim & Anna in Veghel
Gestoomd anijscakeje met witte chocolademousse, venkel-limoenshake, gekaramelliseerde sinaasappel en een frambozengelei.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels