nieuws

Perensap: de nieuwste rage?

Eten & Drinken

Misschien is het lekker om patiënten in het ziekenhuis en ouderen in verzorgingshuizen eens te trakteren op een glaasje verse perensap. Er is genoeg, want veel telers willen hun oogst namelijk tot sap verwerken.

Perensap: de nieuwste rage?

Sinds de boycot van Rusland zoeken veel perentelers in Limburg en Vlaanderen naar een alternatieve manier om hun fruit te verkopen, schrijft agf.nl. Want weggooien is natuurlijk zonde. Het Belgische bedrijf PUR-sap biedt telers daarom de mogelijkheid om peren of ander fruit tot sap te verwerken. “De aanvragen stromen binnen”, zegt Jurgen Hendrix van PUR’sap tegen agf.nl.

Lees ook: Hoeveel vocht heeft iemand nodig?

Hendrix zegt een speciale techniek te gebruiken waardoor het sap niet bruin wordt, iets dat snel gebeurt als er lucht bij het proces komt. Hij verwacht dat de vraag naar perensap de komende tijd alleen maar toeneemt.

Volgens Sapvitaal.nl bevat een glas vers geperst perensap alle vitaminen, mineralen en andere nutriënten die ook in een peer zitten. Het drinken van een glas perensap staat gelijk aan het eten van twee peren.

Bronnen: agf.nl en sapvitaal.nl

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels