nieuws

De 5 regels van goed regenereren

Eten & Drinken

Overstappen van vers koken naar kant-en-klaar; het gebeurt veelvuldig in de zorg. Maar als je gaat regenereren, wat zijn dan de regels?

De 5 regels van goed regenereren

1. Laat de kok niet gaan!

Ontsla de kok niet. Die is nog steeds hard nodig bij het regenereerproces. Zonder de nodige kennis kan er veel mis gaan.

2. Geen schnitzel!

Gepaneerde producten kunnen niet worden geregenereerd

3. Investeer!

Zorginstellingen, maak van de maaltijd geen efficiencyproduct. Investeer in het belang van de bewoners en patiënten in vakmanschap.

4. Stuur de kok naar het restaurant!

Laat een kok met vakkennis en uitstraling de borden opscheppen en voorzien van een garnituurtje. Laat die kok een praatje maken met de bewoners, vragen of het smaakt. Besteed er aandacht aan.

5. Geef meer training!

Fabrikanten, steek de hand in eigen boezem en geef meer training op locatie. Beperk de begeleiding niet tot het sturen van een vertegenwoordiger.

Lees ook: ‘Op de werkvloer gebeuren dingen die je niet voor mogelijk houdt

 

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels