nieuws

Stichting Neos wil vaker met cliënt koken

Eten & Drinken

Zorglocaties en cliënten moeten meer betrokken worden bij de maaltijdvoorziening. Dat is het doel van Stichting Neos, die denkt daarvoor de juiste leverancier gevonden te hebben.

Stichting Neos wil vaker met cliënt koken

De stichting heeft gekozen voor Holland Food Service als totaalleverancier en samenwerkingspartner voor het eten en drinken. Stichting Neos stelt zich tot doel om de (sociaal) kwetsbare burgers in de samenleving een nieuw perspectief te bieden. Vanaf 1 maart 2015 start Holland Food Service met het leveren van een totaalpakket aan versproducten, maaltijdcomponenten, diepvriesartikelen en DKW- producten. Er werd een samenwerkingsovereenkomst gesloten voor onbepaalde tijd.

Cliënten

De stichting is tegelijkertijd bezig een nieuw concept op het gebied van eten en drinken te implementeren. Een belangrijk uitgangspunt van dit concept is dat eten en drinken dichter bij de cliënten wordt ingericht en uitgevoerd. Hierdoor zijn de verschillende locaties direct betrokken bij de maaltijdvoorziening. Zo nemen de cliënten en zorgmedewerkers deel aan verschillende processen zoals bestellen en bereiden.

Proeven

Een belangrijk onderdeel van de voorbereidingsfase is het bezoek geweest van cliënten en zorgfunctionarissen aan Holland Food Service te Wijchen. De bezoekers konden allerlei gerechten proeven die cliënten ook in de dagelijkse praktijk zullen bereiden en nuttigen.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels