nieuws

Voorvechter optimale zorgvoeding krijgt medaille opgespeld

Eten & Drinken

Diederic Klapwijk, gynaecoloog in Ziekenhuis Gelderse Vallei, heeft van de gemeente Ede de Medaille van Verdienste opgespeld gekregen.

Voorvechter optimale zorgvoeding krijgt medaille opgespeld

De uitreiking vond plaats tijdens de bijeenkomst ter ere van zijn afscheid als voorzitter van de Alliantie Voeding. Klapwijk werd geprezen voor zijn rol als bevlogen initiatiefnemer en voorvechter bij het streven naar optimale voeding in de zorg.

Bruggenbouwer

Klapwijk stond in 2007 aan de wieg van de Alliantie Voeding. “Met zijn bevlogenheid wist hij als voorzitter een bloeiende samenwerking tussen Wageningen Universiteit, Ziekenhuis Gelderse Vallei en partners tot stand te brengen. Mede door zijn inzet is er steeds meer aandacht voor voeding in preventie en zorg. Klapwijk wist mensen te verbinden en bruggen te bouwen. Plannen en ideeën werden al snel in acties en projecten omgezet”, aldus Professor Frans Kok van Wageningen Universiteit en vice-voorzitter van de Alliantie Voeding, tijdens het afscheid.

Met financiële ondersteuning van de Provincie Gelderland, bedrijven en organisaties (FrieslandCampina, DSM, Menzis, Opella) kon een effectief bureau worden opgericht en werden programma’s gestart. Inmiddels lopen er diverse grote onderzoeks- en innovatieprojecten, zoals Cater with Care, NutriProfiel en Eat2Move.

Belang van voeding

Klapwijk was zeer vereerd met de Medaille van Verdienste. Hij bedankte iedereen met wie hij samenwerkte in de Alliantie Voeding. “Ik heb mij met heel veel enthousiasme en plezier ingezet voor de Alliantie Voeding. Aandacht voor voeding is essentieel om gezondheidswinst te creëren. Ik hoop dat de Alliantie Voeding het belang van voeding in preventie en zorg de komende tijd nog steviger op de politieke- en innovatieagenda weet te zetten”, aldus Klapwijk.

Klapwijk blijft werkzaam als gynaecoloog in Ziekenhuis Gelderse Vallei. Hij werkt sinds 1986 als gynaecoloog, aanvankelijk in het Pieter Pauw Ziekenhuis te Wageningen en nu in Ziekenhuis Gelderse Vallei te Ede. Van 2003 tot 2013 was hij lid van het Bestuursteam van het ziekenhuis. Sinds 2007 was hij tevens voorzitter van Stichting Alliantie Voeding Gelderse Vallei.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels