nieuws

Distrivers gaat maaltijden op locatie bereiden

Eten & Drinken

Maaltijdspecialist en voedingsmiddelenleverancier Distrivers gaat naar eigen zeggen een unieke samenwerking aan met zorgorganisatie WZU Veluwe. Op de locaties van WZU Veluwe organiseert en verzorgt Distrivers de komende jaren alles wat met eten en drinken te maken heeft.

Distrivers gaat maaltijden op locatie bereiden

Niet eerder maakte een zorgorganisatie een dergelijke keuze, aldus Distrivers. De protestants-christelijke organisatie WZU Veluwe kiest ervoor om de volledige maaltijdvoorziening aan Distrivers uit te besteden.

Op locatie bereiden

Distrivers werkt met een dagtarief, waarin alle kosten voor maaltijden, personeel en apparatuur zijn meegenomen. Distrivers neemt medewerkers in dienst, die de maaltijden op de locaties van WZU Veluwe bereiden, uitserveren en rondbrengen. De samenwerking gaat daarmee verder dan het afleveren van eten en drinken aan de voordeur van de woonzorgcentra.

Ding Dong

De maaltijdspecialist introduceert op de Veluwe ook het concept Ding Dong. Hierbij gaat het om de bezorging van maaltijden en boodschappen bij senioren aan huis. Distrivers zoekt daarvoor de verbinding met welzijnsorganisaties in de regio, met wie het ook eettafelprojecten gaat organiseren. Deze projecten zijn erop gericht om vereenzaming bij ouderen tegen te gaan en sociale activiteiten te stimuleren.

Kerntaken

WZU Veluwe kiest voor een volledige uitbesteding van de maaltijdvoorziening, vanwege de ingrijpende wijzigingen in de zorgsector. In het veranderde zorglandschap wil de zorgorganisatie zich concentreren op haar kerntaken: het verlenen van zorg en welzijn. Belangrijke uitgangspunten in de samenwerking met Distrivers zijn een gegarandeerde kwaliteit en meer gastvrijheid.

In november zijn alle locaties één voor één overgezet op het nieuwe dienstverleningsconcept. Distrivers zet zich in om medewerkers van WZU Veluwe – die werkzaam waren in een van de keukens en in maart het sociaal plan ontvingen – te herplaatsen of van werk naar werk te begeleiden.

Lees ook: Distrivers doet Ding Dong aan de deur bij Noorderbreedte

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels