nieuws

Kinderen krijgen eigen restaurant in Albert Schweitzer

Eten & Drinken

Ikea Barendrecht schenkt 18 duizend euro aan het Albert Schweitzer ziekenhuis om een kinderrestaurant te verwezenlijken. Gezinnen met een kind op de kinderafdeling kunnen binnenkort samen eten op de afdeling dankzij de mobiele keuken.

Kinderen krijgen eigen restaurant in Albert Schweitzer

Een jaar lang doneerde Ikea voor elk verkocht kindermenu in het restaurant in de vestiging Barendrecht één euro aan twee goede doelen: de kinderafdeling in Dordrecht en het Familiehuis van Daniel den Hoed in Rotterdam. Hiermee is uiteindelijk 36.000 euro opgehaald, dat gelijk tussen de twee locaties wordt gedeeld.

Kinderrestaurant

De donatie van 18.000 euro aan het Albert Schweitzer is ruim voldoende om de gewenste mobiele keuken aan te schaffen, vertelt Betty Korzilius, afdelingshoofd van de keuken in het ziekenhuis. Korzilius bedacht het idee en Ikea bleek bereid het te helpen verwezenlijken. “We houden zelfs nog wat over voor zitjes waaraan ouders met hun kinderen kunnen eten.”

Belangrijkste mensen

Het Zweedse woonwarenhuis heeft al eerder een bijdrage geleverd aan het ziekenhuis voor onder meer de inrichting van de familiekamer op de kinderafdeling. “Wij vinden kinderen de belangrijkste mensen die er zijn”, aldus Marlies Davids van Ikea. “Met het Albert Schweitzer ziekenhuis hebben we veel overeenkomsten, waaronder het geven om mensen en kinderen in het bijzonder.”

Lees ook: Albert Schweitzers afdeling Gynaecologie/Oncologie meest gastvrij

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels