nieuws

Betere begeleiding regenereren geen overbodige luxe

Eten & Drinken

Hoe is een door verkeerd regenereren verprutste maaltijd te voorkomen?

Betere begeleiding regenereren geen overbodige luxe

“Ik denk dat er al veel is gewonnen als fabrikanten en leveranciers een betere training geven”, stelt Evert van Dijk, eigenaar van detacherings- en uitzendbureau Cooks & Cooking. “Zij hebben immers ook belang bij een goede maaltijd.”

Momentopname

Volgens Van Dijk moeten leveranciers zich realiseren dat hun uitleg een momentopname is die niet blijft hangen. “Als de accountmanager weg is, begint het echte werk. Door bezuinigingen wordt op kleinschalige woonvormen vaak door vrijwilligers gekookt, in wisselende samenstelling. Koken voor een groep is niet te vergelijken met koken voor je gezin. En regenereren is meer dan een product in de oven of kast schuiven en wachten tot het piepje gaat. Een betere begeleiding is geen overbodige luxe.”

Klachtenmanagement

Hij ergert zich aan het klachtenmanagement. “Dan wordt een monteur gestuurd om de apparatuur bij te stellen, maar die man heeft geen verstand van koken.” Van Dijk verbaast zich ook over de manier waarop front office restaurants worden gerund. “Laat een kok met vakkennis en uitstraling de borden opscheppen en voorzien van een garnituurtje. Laat die kok een praatje maken met de bewoners, vragen of het smaakt. Besteed er een beetje aandacht aan. Dat dat niet gebeurt, dat trek ik me aan.”

Lees in het komende nummer van Gastvrije Zorg alles over de kunst van het regenereren.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels