nieuws

Score bij Veiligvoedsel.nl Awards nog nooit zo hoog

Eten & Drinken

Wordt er in zorgkeukens steeds hygiënischer en veiliger gewerkt? Afgaande op de gemiddelde score die tijdens de Veiligvoedsel.nl Awards werd gehaald is de conclusie ja.

Score bij Veiligvoedsel.nl Awards nog nooit zo hoog

550 zorglocaties en afdelingen gingen deze editie de strijd met elkaar aan. Met een gemiddeld cijfer van 8,9 lag het niveau hoger dan ooit.

Hattrick

Beste keuken was dit jaar de keuken van ziekenhuis de Tjongerschans in Heerenveen. Het Friese ziekenhuis nam ook de award mee naar huis in de categorie Beste ziekenhuis. Opvallend was dat Interzorg, locatie Graswijk een hattrick scoorde. De locatie mocht drie keer het podium betreden om awards in ontvangst te nemen voor Beste nieuwkomer, Beste zorgafdeling en Beste restaurant. De award voor Beste zorggroep ging naar Zorggroep Interzorg.

Werkbare voedselveiligheid

Met de Veiligvoedsel.nl Awards wil de Stichting Veiligvoedsel.nl het belang van veilig en hygiënisch werken in (zorg)organisaties en ziekenhuizen extra benadrukken.  De stichting maakt zich sterk voor herkenbare en werkbare voedselveiligheid in Nederland.

Tijdens de jaarlijkse keurmerkaudit door Stichting Veiligvoedsel.nl wordt beoordeeld of de (zorg)organisaties het Keurmerk Veiligvoedsel.nl behalen of behouden. Er wordt aan het Keurmerk Veiligvoedsel.nl voldaan bij een score van 7,5 of hoger, zonder blokkadepunten.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels