nieuws

‘Focus niet te veel op digitaliseren’

Eten & Drinken

Digitalisering is een trend waar iedereen mee te maken heeft, ook de zorgsector. Er zijn vele voordelen te bedenken, maar volgens Patrick van Gerven van het Elkerliek ziekenhuis moet de zorg zich niet blind staren.

‘Focus niet te veel op digitaliseren’

“Focus niet te veel op digitaliseren”, zegt Patrick van Gerven in gesprek met Gastvrije Zorg. “Ons ziekenhuis heeft een compleet digitaal voedingssysteem. De voedingsassistenten helpen de patiënten via tablets bij de menukeuze. De bestelling gaat automatisch naar de keuken, vlak voor het eetmoment. Het is een gastvrij systeem. Maar die tablets zijn alleen een instrument, de regie ligt bij de voedingsassistenten. Zij bieden bijvoorbeeld iemand die twee dagen niet heeft kunnen eten een VIP-menu. Een extra uitgebreide maaltijdkeuze. Daar draait het om: de persoonlijke aandacht van de voedingsassistent.”

Meld u nu aan voor de gratis nieuwsbrief van Gastvrije Zorg!

Van Gerven is sectorhoofd eten, drinken en gastvrijheid in een van de meest gastvrije ziekenhuizen van Nederland. “Een gastvrij ziekenhuis heeft extra aandacht voor specifieke doelgroepen. Twee op de tien patiënten kunnen niet uit het vaste menupatroon kiezen maar krijgen een aangepaste maaltijd aangeboden. Het gaat bijvoorbeeld om patiënten met slikproblemen, om mensen die risico op ondervoeding lopen en een speciale menukaart voor de kinderafdeling. Mijn motto is dan ook: een goed keukenconcept is leuk, maar uiteindelijk gaat het om de juiste vertaling naar de doelgroepen.”

Lees het hele interview met Patrick van Gerven binnenkort in Gastvrije Zorg.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels