nieuws

Gratis koffie in ziekenhuis Geldrop door rechter verboden

Eten & Drinken

Het Sint Anna Ziekenhuis mag geen gratis koffie en thee meer verstrekken. Dat is volgens de rechter in Den Bosch in strijd met de huurovereenkomst met de exploitant van een koffiecorner, Annamaas bv.

Gratis koffie in ziekenhuis Geldrop door rechter verboden

De exploitant vreesde voor een daling van de inkomsten, omdat mensen geen koffie en thee meer kopen in de koffiecorner als het ziekenhuis het zelf gratis weggeeft, aldus Omroep Brabant.

Gratis koffie

De gratis koffie werd sinds de zomer 2014 op beperkte schaal aangeboden in het kader van het concept ‘Aangenaam wachten’, waarin onder meer in twee wachtgebieden gratis koffie en thee in porseleinen kopjes werd verstrekt.

Concurrentieverbod

De rechter gaf de eigenaar van de koffiecorner gelijk, zo blijkt uit de uitspraak. Het aanbieden van gratis koffie en thee valt onder het concurrentieverbod dat in de huurovereenkomst is opgenomen, zo meldt Omroep Brabant.
Het huurcontract is in 2010 gesloten en duurt nog tot 2020. De rechter heeft daarom besloten dat het ziekenhuis per direct moet stoppen met het gratis uitdelen van koffie en thee.

Nog wel toegestaan op de SEH

De stichting mag nog wel koffie en thee uitdelen op de spoedeisende hulp. Daar heeft de exploitant van de coffee-corner geen bezwaar tegen gemaakt.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels