nieuws

Meer zelfredzaamheid door nieuw maaltijdconcept

Eten & Drinken

Hoe vergroot je als zorginstelling de zelfredzaamheid van cliënten? Vincent van Gogh voor GGZ in Noord- en Midden Limburg denkt het te weten.

Meer zelfredzaamheid door nieuw maaltijdconcept

De GGZ-instelling hoopt de zelfredzaamheid en participatie van cliënten in de maatschappij te stimuleren met een nieuw voedingsconcept dat aansluit bij haar motto ‘Herstel is haalbaar’.

Zelf bepalen

Vanaf 1 juli 2015 gaat Vincent van Gogh gebruikmaken van de verschillende maaltijdconcepten van Daily Fresh Food, een producent en leverancier van verse kwaliteitsproducten en sous-vide bereide conveniencegerechten. De bedoeling is dat cliënten dan zelf bepalen waar, wanneer, met wie en op welke wijze ze eten. Ook kunnen ze beslissen of ze zelf willen koken, convenience maaltijdcomponenten willen regenereren of in het restaurant willen eten. Een combinatie van deze opties is ook mogelijk.

Gezonde maaltijd

Cliënten worden betrokken bij het hele proces om een lekkere en gezonde maaltijd op tafel te zetten; van het halen van de boodschappen bij het pick-up point tot het smaakvol presenteren van de gerechten op tafel. Voor cliënten die zelf willen koken, wordt een kookboek gemaakt.

Ook gaat Daily Fresh Food de cliënten van Vincent van Gogh helpen om lekker, gezond en gevarieerd te eten door per seizoen een maaltijdcyclus samen te stellen.

Lees ook: Friese zorginstellingen kunnen betere maaltijden serveren

Zelfredzaamheid

“Door cliënten zelf de regie in handen te geven, vergroten we hun zelfredzaamheid. En dat komt het herstel ten goede”, zegt Jolande Tijhuis, bestuursvoorzitter van Vincent van Gogh.

Prestatiegericht

Vincent van Gogh heeft in de selectieprocedure gekozen voor een prestatiegerichte samenwerking, op basis van de specialistische kennis van Daily Fresh Food. In tegenstelling tot een traditioneel, inspanningsgericht contract bepaalt Daily Fresh Food grotendeels zelf hoe ze de dienstverlening invullen.

De prestaties van Daily Fresh Food worden gevolgd met behulp van vastgestelde Kritische Prestatie Indicatoren (KPI’s).  Beide partijen overleggen regelmatig om te zorgen dat ze de vastgestelde doelstellingen op het gebied van klanttevredenheid en leverbetrouwbaarheid halen.

Over Vincent van Gogh

Vincent van Gogh is met 12.000 cliënten de grootste aanbieder van geestelijke gezondheidszorg voor jongeren en volwassenen in Noord- en Midden Limburg en delen van Brabant. De instelling behandelt en begeleidt mensen met psychische, psychiatrische en verslavingsproblemen en werkt nauw samen met cliënten en familie of naasten aan herstel en maximale deelname aan de samenleving.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels