nieuws

Weinig Nederlanders eten gezond genoeg

Eten & Drinken

Gezonde en duurzame producten zijn tegenwoordig helemaal hot. Betekent dat ook dat Nederlanders gezonder eten?

Weinig Nederlanders eten gezond genoeg

Nee, zeggen het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) en het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM). Uit onderzoek blijkt dat slechts een kwart van de bevolking de richtlijnen voor gezonde voeding haalt. Nederlanders eten te weinig groente, fruit en vis.

Jongeren

Vooral jongeren lijken ongezond te eten. Volgens de onderzoekers eten maar drie op de tien kinderen in de basisschoolleeftijd voldoende groente en fruit. Bij de groep daarboven, twaalf- tot zestienjarigen, voldoet slechts 14 procent aan de richtlijn. Naarmate mensen ouder worden neemt ook de consumptie van gezonder voedsel toe, concludeert het CBS.

Fruit en vis

Volgens de onderzoekers eten vrouwen (30 procent) vaker voldoende vruchten dan mannen (22 procent). Opvallend is ook dat allochtonen over het algemeen gezonder eten dan autochtonen. De norm om zeker twee keer per week vis te eten, waarvan minimaal een keer vette vis zoals zalm, haring of makreel, leeft slechts 14 procent van de bevolking na.

Lees ook: ‘Toename van ondervoeding bij nieuwe bewoners’

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels