nieuws

Dementerende ouderen kunnen aan de slag met kookklapper

Eten & Drinken

Samen koken kan voor mensen met dementie heel waardevol zijn. Sinds kort is er speciaal voor dementerende ouderen een kookboek verkrijgbaar.

Dementerende ouderen kunnen aan de slag met kookklapper

De nieuwe kookklapper van WarmEten ‘20 x Hollandse pot in plaatjes. Samen koken in de zorg’ is het eerste kookboek voor verzorgenden van mensen met dementie dat toegankelijk is voor de bewoners zelf. Door de combinatie van foto’s en tekeningen, en een stapsgewijze opbouw van elk recept, kunnen de bewoners zelf meekijken en meebeleven wat er wordt gekookt. Ook zijn alle recepten losbladig en afwasbaar.

Hulpmiddel

’20 x Hollandse pot in plaatjes’ is volgens de makers een handig hulpmiddel om mensen met dementie bij het koken te betrekken. Het is speciaal gemaakt voor gebruik in kleinschalige woonvoorzieningen, maar het is ook geschikt voor mantelzorgers.

Praktische tips

De kookklapper bevat twintig gezonde en eenvoudig te bereiden recepten en praktische tips om de ouderen bij het koken te betrekken. Daarnaast biedt WarmEten ook kookklessen voor verzorgenden. Tijdens deze lessen worden de verzorgenden op hun eigen werkplek getraind in de praktische, culinaire en sociale aspecten van het koken met dementerenden.

Meer informatie over de klapper en de kooklessen: warmeten.nl

Lees ook: Sociaal netwerk wil demente ouderen helpen

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels