nieuws

Is de koelkast ingesteld om verspilling tegen gaan?

Eten & Drinken

Voedselverspilling blijft ook in de zorg een groot probleem. Gelukkig zijn velen bezig met oplossingen. De nieuwste tip: zet de koelkast op 4 graden.

Is de koelkast ingesteld om verspilling tegen gaan?

Te veel voedsel wordt onnodig weggegooid. Met die gedachte lanceerden de Missing Chapter Foundation en supermarktketen Lidl dinsdag het platform Optimaal.nl. Dat moet mensen beter bewust maken van voedselverspilling en belangrijk actiepunt daarbij is de temperatuur in de koelkast.

Stickers

Voedsel blijft het langst goed als de koelkast op 4 graden staat. Door stickers weg te geven met die boodschap denkt Lidl haar klanten hiervan bewust te maken. Prinses Laurentien, directeur van de Missing Chapter Foundation, plakte in Huizen de eerste sticker. Haar stichting vraagt kinderen mee te denken over maatschappelijke dilemma’s. Het idee van de stickers was ook bedacht door kinderen.

Tips

Behalve de tip over de koelkasttemperatuur staan op de website Optimaal.nl allerlei tips en recepten om ervoor te zorgen dat er minder eten en drinken wordt weggegooid.

Lees ook: Voedselverspilling terugdringen is een vorm van gastvrijheid

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels