nieuws

Waar is de melk gebleven?

Eten & Drinken

Melk is goed voor elk, zo klonk het advies vroeger althans. Tegenwoordig is melk echter niet zo populair meer.

Waar is de melk gebleven?

Nederlanders blijken steeds minder melk te drinken. Tussen april 2013 en april 2014 daalde de melkverkoop met 2,8 procent, meldt het AD op basis van cijfers van marktonderzoeksbureau IRI. In de afgelopen vijftien jaar is hoeveelheid melk die de gemiddelde Nederlander consumeert zelfs met een derde gedaald.

Negatief

Volgens het Voedingscentrum komt dat onder meer omdat melk in een negatief daglicht is komen te staan. Ook vindt een groeiende groep mensen het maar saai of ouderwets. Zo ontbijten mensen nu veel meer met yoghurt in plaats van melk.

Lees ook: Melk is niet goed voor elk?

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels