nieuws

Magazine over de smaak van vroeger gelanceerd

Eten & Drinken

Voedzame gerechten die doen denken aan vroeger, daar worden ouderen gelukkig van. Het houdt herinneringen levend. Het smaakt en het geeft voldoening. Daarom brengt Bonduelle Food Service een inspiratiemagazine uit voor het najaar, met de beste traditionele recepten op moderne wijze.

Magazine over de smaak van vroeger gelanceerd

Culinair manager Berry Hoosemans heeft verschillende chefs gevraagd naar hun inspiratiebronnen en naar hoe zij ‘grootmoeders’ keuken op de kaart zetten. Zij hielpen bij het ontwikkelen van het inspiratiemagazine door nieuwe recepten te creëren die hen doen denken aan vroeger. De recepten bevatten seizoensgroenten als basis en bieden een manier om goede klassieke gerechten op het menu te zetten, aangepast aan het heden.

Spannende combinaties

Met de groenten van Bonduelle, die al zijn schoongemaakt, voorgesneden én behandeld door een hogedrukstroomproces, winnen koks volgens Bonduelle tijd. Hoosemans geeft aan dat de klassieke basis belangrijk blijft: “Wat al goed is aan een recept, kun je zo houden. Durf hier wel een eigen draai aan te geven; ook in smaakvariaties en presentatie kun je het verschil maken. Zorg voor een sterke basis en maak vervolgens combinaties die het spannend maken, passend bij jouw concept.”

Inspireren

De horeca-, zorg- en cateringchefs delen hun mooiste herinneringen in het magazine en inspireren met een Brusselse bliksem met spruitjes, bloemkoolschotel, pompoensoep, rode kool met appeltjes en worst, rode bietensalade, schorsenerengoulash en een boerengroentesoep.

Het magazine is verkrijgbaar op beurzen en is hier digitaal te bekijken

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels