nieuws

Tamara de Weijer spreekt op de Dag van de Gastvrijheid

Eten & Drinken

In 45 minuten doet huisarts Tamara de Weijer op de Dag van de Gastvrijheid (16 november) uit de doeken wat het effect van voeding op gezondheid en herstel is. De Weijer is oprichter van vereniging Arts en Voeding en spreekt binnen de programmalijn ‘koks’.

Tamara de Weijer spreekt op de Dag van de Gastvrijheid

Een sneller herstel, meer welbevinden, kortere ligduur, een preventieve werking of minder medicijnen, de claims over het effect van goede voeding in de zorg liegen er niet om. Als ze waar zijn en de kosten van de zorg daarmee zouden dalen, is het belang van voeding evident en zou daarin geïnvesteerd moeten worden. Maar wat zijn de huidige inzichten en opgedane ervaringen over de effecten van voeding op gezondheid?

Onderzoek naar de effecten van voeding op gezondheid

De Weijer doet daar onderzoek naar. Sinds 2015 is ze huisarts. In de afgelopen vijf jaar heeft De Weijer zich gespecialiseerd in de toepassing van voeding- en leefstijladviezen in de huisartsenpraktijk. Sinds 2016 is ze voorzitter van de door haar opgerichte Vereniging Arts en Voeding.

De Weijer is benoemd tot ambassadeur Nationaal Actieplan Groenten en Fruit

Deze vereniging is voor artsen en geneeskundestudenten en wil de kennis en vaardigheden van de leden op het gebied van voeding en leefstijl te vergroten. De Weijer is overtuigd van de enorme waarde van gezonde voeding en leefstijl zowel als preventie, maar ook voeding en leefstijl als medicijn.

In januari 2017 is ze op de Voedseltop benoemd tot ambassadeur van het Nationaal Actieplan Groenten en Fruit. Dit actieplan is opgericht om de groenten- fruitconsumptie in Nederland te vergroten bij bedrijven, scholen en kinderdagverblijven.


Dag van de Gastvrijheid over Quality Time!

Op de Dag van de Gastvrijheid op 16 november delen talloze sprekers en partners kennis, inspiratie en oplossingen waarmee deelnemers het verschil voor de bewoner of patiënt kunnen maken. De Dag van de Gastvrijheid 2017 belooft een aaneenschakeling van inspiratie, ontmoeting, kennisoverdracht, sfeer en winnaars op te leveren. It’s quality time! Lees het programma


> Lees ook ‘Goede voeding is cruciaal bij herstel van patiënten’

 

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels