nieuws

Finalisten ‘het Beste Menu van de Zorg 2017’ bekend

Eten & Drinken

De messen werden geslepen en ovens warm gestookt. Voor Distrivers en vijf keukenteams stond oktober 2017 in het teken van de voorrondes van ‘het Beste Menu van de Zorg 2017’. Inmiddels zijn de drie finalisten bekend en zullen op de Dag van de Gastvrijheid (16 november) het live tegen elkaar opnemen.

Finalisten ‘het Beste Menu van de Zorg 2017’ bekend

TV-kok Pierre Wind zal tijdens de wedstrijd de deelnemers het hemd van het lijf vragen.

Vijf instellingen streden om een plek in de finale

Dit jaar streden vijf teams in hun eigen zorginstelling voor één van de drie plekken in de finale. Zij bereidden het ingezonden menu voor eigen cliënten in eigen keuken. Met deze nieuwe opzet wil Distrivers laten zien dat de gerechten geschikt zijn voor cliënten en patiënten.

In de voorrondes kregen de teams van de jury, op basis van een aantal beoordelingscriteria, punten toegekend. De jury bestond uit Meesterkok Sjaak Jobse. Dit jaar werd er extra gelet op de toepasbaarheid in de zorg en het beperken van waste. De drie teams met het hoogste aantal punten gaan door naar de finale.

Flevolandziekenhuis, Treant Zorggroep en Rivas Zorggroep staan in de finale

Na vijf spannende voorrondes zijn het de volgende teams die het tegen elkaar opnemen.
• Flevoziekenhuis, met Niels Majoor, Emile Hagen en Fatiha el Mhor
• Treant Zorggroep, met Roel de Leeuw, Annie IJken en Geert Vos
• Rivas Zorggroep, met Niels Bron, Niels Zillig en Robin Schaap

De drie teams strijden op 16 november tijdens de Dag van de Gastvrijheid in het Beatrixgebouw te Utrecht voor de felbegeerde titel en de hoofdprijs van € 5.000,-. Het beste dessert wint ‘De Gouden Dessertlepel’ en de geldprijs van € 1.000,-. Kom naar de Dag van de Gastvrijheid op 16 november proeven van de schitterende gerechten die de drie teams serveren.

‘Het Beste Menu van de Zorg’ wordt mede mogelijk gemaakt door FrieslandCampina en Bonduelle.

> Lees ook Marente wint titel ‘het Beste Menu van de Zorg 2016’

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels