nieuws

Minister bezoekt Verspillingsfabriek voor presentatie Taskforce

Eten & Drinken

De Verspillingsfabriek kreeg op dinsdag 28 november bezoek van minister Schouten van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit en EU-commissaris Andriukaitis van Gezondheid en Voedselveiligheid. Leden van de Taskforce Voedselverspilling presenteerden hier een aantal innovatieve en grensverleggende initiatieven.

Minister bezoekt Verspillingsfabriek voor presentatie Taskforce

De Taskforce is een initiatief van de Wageningen University and Research (WUR), het ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit en de Alliantie Verduurzaming Voedsel.

De leden presenteerden in de Verspillingsfabriek te Veghel een aantal initiatieven om voedselverspilling te reduceren en het verwaarden van reststromen te stimuleren. Het initiatief heeft leden uit de gehele voedselketen, zowel multinationals als MKB’ers.

Werkbezoek

Het werkbezoek wordt bijgewoond door vijftig vertegenwoordigers van de overheid, het bedrijfsleven en maatschappelijke organisaties. Tussen de presentaties door is er ruimte voor discussie en om producten, afkomstig uit de Verspillingfabriek en sociale ondernemingen, te proeven.

Taskforce Voedselverspilling

“De Taskforce Voedselverspilling brengt de voedselketen in beweging en helpt zo voedselverspilling in Nederland aanzienlijk terug te dringen”, aldus programma manager WUR en initiatiefnemer van de Taskforce Toine Timmermans.

De Nederlandse koplopers in de reductie van voedselverspilling hanteren een integrale ketenaanpak, zoals vastgelegd in het Europese onderzoeksprogramma REFRESH. Hierin staat de ambitie om voedselverspilling tot 2030 met de helft terug te brengen.

Verspillingsfabriek

De Verspillingsfabriek is onderdeel van het innovatiecentrum THREE SIXTY. De fabriek verwerkt jaarlijks tonnen aan overrijpe tomaten en groentes, fruit en restjes vlees die zijn overgebleven tijdens het snijden en verkoopt deze onder het merk Barstensvol.

> Lees ook de gratis whitepaper Waste ontleed: voedselverspilling aanpakken in theorie en praktijk

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels