nieuws

Rivas Zorggroep serveert ‘het beste Menu van de Zorg 2017’

Eten & Drinken

Het keukenteam van Rivas Zorggroep sleepte de titel ‘het beste Menu van de Zorg 2017’ binnen tijdens de finale op 16 november op de Dag van de Gastvrijheid. De zorgorganisatie wint daarmee 5000 euro. 

Rivas Zorggroep serveert ‘het beste Menu van de Zorg 2017’

Treant Zorggroep won ‘De Gouden Dessertlepel’ en een geldprijs van 1.000 euro aangeboden door Campina. De samenstelling van vers gepureerd fruit, in laagjes gepresenteerd bovenop een blanke vla was een lust voor het oog en de smaakpapillen, aldus de jury. Nieuwkomer Flevoziekenhuis behaalde een eervolle derde plaats.

Jury beoordeelde op smaak, presentatie en samenwerking

Distrivers organiseerde de kookwedstrijd voor de achtste keer. Tv-kok Pierre Wind presenteerde de wedstrijd. De jury bestond uit Meesterkok Sjaak Jobse, Jacqueline Huisman-van Berkel van de cliëntenraad STMR en Jaap de Graaf, journalist op het gebied van eten, drinken en gastvrijheid. De jury beoordeelde onder meer op smaak, presentatie en samenwerking van het team.

De deelnemers moesten voor de wedstrijd een driegangenmenu samenstellen voor maximaal 4 euro. Het menu moet toepasbaar zijn binnen de zorg. De voedingswaarden dienen te voldoen aan gezonde en verantwoorde voeding. Tijdens de wedstrijd presenteerden de koks ook een gerecht in een afwijkende consistentie en zonder toevoeging van zout.

Winnende menu komt in assortiment van Distrivers

Koks Niels Bron, Niels Zillig en Robin Schaap van Rivas Zorggroep serveerden als voorgerecht ‘kip cocktail Rivas style’. Het hoofdgerecht bestond uit een gehaktbal “kiekeboe” met stamppotje van zoete aardappel, broccoli en spekjes met geroosterde pijnboompitjes en amandelschaafsel. Als nagerecht hebben de koks een witte chocolademousse met karamel, sinaasappel, gemarmerde chocoladescherven, geroosterde kokos en limoncress geserveerd. Het winnende menu wordt opgenomen in het assortiment van Distrivers, zodat iedereen kan genieten van ‘het Beste Menu van de Zorg’.

Voorrondes vonden plaats in eigen zorginstelling

Waar de afgelopen jaren de voorrondes van ‘het Beste Menu van de Zorg’ plaatsvonden tijdens diverse beurzen, streden vijf teams dit jaar in hun eigen zorginstelling voor één van de drie plekken in de finale. Zij hebben het ingezonden menu voor eigen cliënten in eigen keuken bereidt. Met deze opzet wil de organisator laten zien dat de gerechten zonder uitzondering toepasbaar zijn in de zorg.

> Lees ook Dit zijn de deelnemers van ‘het beste Menu van de Zorg’

 

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels