nieuws

Oprichting smaaknetwerk ‘Smaak van het Huis’ een feit

Eten & Drinken

Het vermoeden was er al wel, maar dat het nieuwe initiatief ’Smaak van het Huis’ op zoveel interesse kon rekenen overtrof toch de verwachtingen. Niet minder dan 97 organisaties meldden zich aan na de oproep of er interesse is om een netwerk op te richten, met als doel om samen te werken aan nieuwe voedingservaringen met smaakvolle en gezonde, duurzame gerechten.

Oprichting smaaknetwerk ‘Smaak van het Huis’ een feit

Afgelopen week kwam een kopgroep bij elkaar om de ideeën te bespreken. “Als je gezonde, duurzame en vooral smaakvolle voeding combineert met doelgroep specifieke positieve educatie: dan heb je het over leiderschap.” Dit was het volmondig antwoord dat de deelnemers aan de eerste netwerkbijeenkomst van Smaak van het Huis formuleerden op de vraag ‘hoe de zorg leiderschap kan tonen bij de maatschappelijke vraagstukken die spelen rondom voeding.

Learning community

Een ‘learning community’, zo noemde Gaston Remmers, spreker namens PatientenVoeding.nl, het. Om de samenwerking mogelijk te maken worden diverse netwerkgroepen (GGZ, Care en Cure) opgericht. Binnen elke netwerkgroep gaan managers (eetervaringen) en chefs/inkopers (receptuur) afzonderlijk aan de slag om toepassingen uit te werken die aansluiten bij specifieke doelgroepen. Daar blijft het niet bij, want de opgedane expertise wordt gedeeld binnen ‘lerende keukens’. Door middel van workshops worden medewerkers, zorgcollega’s, patiënten en cliënten geïnspireerd en geleerd hoe ze positieve eetkeuzes kunnen maken. “En het is nog ontzettend lekker en leuk ook!“

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels