nieuws

Voedingsconcept Wilgaerden: vers bereid eten met streekproducten

Eten & Drinken

Woonzorggroep Wilgaerden stapt over op een nieuw voedingsconcept waarbij vers bereid eten en het gebruik van streekproducten voorop staat. Hiervoor tekenden de woonzorggroep, Distrivers en Atlantis Handelshuis een leveringscontract.

Voedingsconcept Wilgaerden: vers bereid eten met streekproducten

Naast zoveel mogelijk vers en regionaal eten wil de woonzorggroep ook voedselverspilling met de helft reduceren.

Koks leren voedselafval verminderen

Om deze doelstellingen te realiseren werkt Wilgaerden samen met haar huidige leverancier Distrivers. Daarnaast is Distrivers een samenwerking aangegaan met Atlantis Handelshuis en stelt hiermee regionale producten en expertise beschikbaar. Naast een opleidingstraject met culinair specialisten van Distrivers, leren de koks via de masterclass ‘Duurzaam en Gezond aan Tafel’ van stichting Diverzio hoe ze de hoeveelheid voedselafval kunnen verminderen.

‘Gasten kennen de teler’

De koks koken zoveel mogelijk met de beschikbare (seizoens-)groenten en producten. Dat levert voor de cliënten vers, smakelijk en gezond eten op. Ook wordt hierdoor het aantal vervoerskilometers sterk verminderd. Kok Gerard Dekker van locatie Het Noorderlandhuis in Hoogkarspel: “Ik ben blij dat ik meer met verse producten kan werken. Dat geeft meer smaak aan de maaltijden en het is gewoon leuk om te weten waar de ingrediënten vandaan komen. Er wordt veel over gesproken.” “Als ik vertel dat de savooiekool door Maarten Hart uit Andijk is geteeld, reageren de gasten zeer positief omdat zij deze teler kennen. Vervolgens komen de mooiste verhalen los”, voegt Munisamy Jayabalan, kok van de locatie Westerhof in Enkhuizen, toe.


Focus op de Zorgmaaltijd

WUR-onderzoeker Joost Snels deelt de onderzoeksresultaten van het onderzoek naar voedselverspilling tijdens de sessie Een vuist tegen voedselverspilling op het symposium Focus op de Zorgmaaltijd op 1 juni in Veenendaal. Ook laat hij zien waar kansen liggen om voedselverspilling te verminderen en geeft hij antwoord op veelgestelde vragen. Bekijk het programma of schrijf in


> Lees ook Zorgmaaltijd: hoe zorg je voor een kwalitatieve maaltijdvoorziening?

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels