nieuws

Antonius Ziekenhuis en ROC Friese Poort gaan samenwerken

Eten & Drinken

De horecaopleidingen van ROC Friese Poort en het Antonius Ziekenhuis in Sneek starten een samenwerking op het gebied van voeding. Docent Koken, Gerard Voskuilen: “Zo kunnen we onze studenten laten zien dat het werkveld breder is dan alleen restaurants en hotels.”

Antonius Ziekenhuis en ROC Friese Poort gaan samenwerken

Binnen de samenwerking krijgen mbo-studenten Horeca een letterlijke kijk in de keuken van het Antonius Ziekenhuis. Koks, diëtisten en andere medewerkers van het ziekenhuis verzorgen de lessen. Ook krijgen de studenten praktijklessen en lopen ze stage in de ziekenhuisrestaurants en de keukens. Het ziekenhuis wil gebruikmaken van de nieuwe, creatieve en innovatieve ideeën op het gebied van catering en menu-ontwikkeling die vanuit de opleiding worden ingebracht. Aan de hand hiervan wordt het eten en drinken voor patiënten, bezoekers en medewerkers aangepast aan de nieuwste inzichten.

Passende voeding voor diverse doelgroepen

De samenwerking past in de nieuwe voedingsvisie van het Antonius Ziekenhuis. Hier staan kwaliteit en cliëntgerichte voedingszorg op maat voorop. De keuken wil verschillende doelgroepen passende voeding bieden. De keuken, een samenwerkingsverband tussen Patyna en Antonius, kookt voor patiënten en bezoekers in het ziekenhuis, voor cliënten van Patyna en voor mensen thuis.

> Lees ook Zorgmaaltijd: hoe zorg je voor een kwalitatieve maaltijdvoorziening?

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels