nieuws

Automatiseer het THT-etiket

Eten & Drinken

Organisaties die geautomatiseerd THT-etiketten willen plakken op voedingsproducten, kunnen dat efficiënt doen met de SATO TH2 printer. “Hierdoor zijn de etiketten overzichtelijk en duidelijk leesbaar”, aldus de fabrikant.

Automatiseer het THT-etiket

Dat schrijft SATO, ontwikkelaar van barcode- en etiketprinters, in de whitepaper Automatiseer uw HACCP-codering. Het bedrijf sponsort het symposium Focus op de Zorgmaaltijd dat op 1 juni in Veenendaal wordt gehouden.

Database met alle te coderen producten

Bij deze oplossing wordt er een database aangemaakt met alle te coderen producten. Per product kan in de database worden aangegeven wat de houdbaarheidsdatum is, eventuele dooitijd, bereidingstijd en dergelijke. De database wordt in de printer geladen. De gebruiker kan de database zelf aanpassen door producten toe te voegen of juist te verwijderen. “Ook is het mogelijk om de lay out en stickerlijm te kiezen”, aldus SATO.

> Meer weten over etiketten? Lees Etikettering in de zorg: dit moet u weten

Tenminste houdbaar tot-codering (THT)

Een instellingskeuken is volgens HACCP wettelijk verplicht om bederfelijke producten te voorzien van een tenminste houdbaar tot-codering (THT). Wanneer een product wordt gebruikt of de verpakking is geopend, dient dit op een verpakking vermeld te worden. Op dit handgeschreven of geprinte etiket moet de omschrijving van het product staan, bereidingsdatum en uiterste consumptiedatum staan. “Op dit moment wordt er veel gebruik gemaakt van handgeschreven etiketten. Dit is zeer foutgevoelig en kan leiden tot onjuiste informatie. Hierdoor kunnen producten bederven wat uiteindelijk leidt tot voedselverspilling”, aldus SATO.


Symposium Focus op de Zorgmaaltijd: voedselverspilling

Joost Snels, onderzoeker bij de WUR, spreekt op het symposium Focus op de Zorgmaaltijd over voedselverspilling. Hij zet de kansen die minder voedselverspilling biedt op een rij. Kom op 1 juni naar Focus op de Zorgmaaltijd in Veenendaal.


> Lees ook Voedingswaardedeclaratie: wat is verplicht?

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels