nieuws

Laatste spreker Focus op Zorgmaaltijd bekend

Eten & Drinken

De laatste spreker voor het symposium Focus op de Zorgmaaltijd (1 juni 2017) is bekend, namelijk chirurg Flip Kruyt van Alliantie Voeding in de Zorg. Hij verzorgt de sessie Het effect van voeding op gezondheid en beantwoordt hier de vraag: ‘Hoe integreer je aandacht voor voeding in de medische zorg?’.

Laatste spreker Focus op Zorgmaaltijd bekend

Kruyt werkt sinds 1997 als chirurg in Ziekenhuis Gelderse Vallei (ZGV), hét Voedingsziekenhuis. Sinds 2015 is hij bestuurslid Alliantie Voeding in de Zorg. Tevens is hij lid van de commissie Voeding, Sport en Bewegen van de Medische Staf van Ziekenhuis Gelderse Vallei. Kruyt zet zich in voor de integratie van effectieve voedings- en beweeginterventies in de dagelijkse behandeling van patiënten, zowel intramuraal als in de transmurale zorg.

Aandacht voor voeding en bewegen

Hoe integreer je aandacht voor voeding en bewegen in de medische zorg, zowel voor, tijdens als na bijvoorbeeld een operatie? Wat is de rol voor medisch specialisten, wat zijn knelpunten, hoe is de samenwerking met het voedingsteam? De Alliantie Voeding in de Zorg werkt aan nieuwe inzichten over voeding bij ziekte en herstel en voedingsadvies op maat in de zorg. Flip Kruyt vertelt hierover tijdens het symposium Focus op de Zorgmaaltijd op 1 juni.

> Lees ook Alliantie Voeding in de Zorg: ‘Topvoedingskennis koppelen aan reguliere zorg’ 

 

 

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels