nieuws

‘De Eetkamer alternatief voor zorgrestaurant’

Eten & Drinken

Met maaltijdconcept De Eetkamer bestellen bewoners zelf een maaltijd, maar eten dit gezamenlijk met bewoners in een zogenoemde Eetkamer in de buurt op. Met dit concept speelt maaltijdleverancier Ding Dong, onderdeel van Distrivers, in op de problematiek in zorgrestaurants. 

‘De Eetkamer alternatief voor zorgrestaurant’

Dat meldt Distrivers in een persbericht.

Vrijwilligers regenereren de zorgmaaltijd

Iedere dag ontvangt een groep vrijwilligers een overzicht met bewoners die ervoor hebben gekozen om die dag de maaltijd in De Eetkamer te nuttigen. Bezorgers leveren de op maat gemaakte maaltijden koelvers en in de koelkast. De vrijwilligers regenereren de maaltijd, dekken de tafel en serveren het eten. Zo eten bewoners toch gezamenlijk zonder de exploitatie, administratie en derving van een zorgrestaurant. De factuur gaat rechtstreeks naar de klant. Iedereen uit de buurt kan zich aansluiten bij een Eetkamer.

Al veertien Eetkamerprojecten in Nederland

Inmiddels zijn er al op veertien plekken in Noord-Nederland en provincie Noord-Holland ‘Eetkamer-projecten’ van Ding Dong maaltijdservice opgezet en lopen de bezoekersaantallen op, meldt de maaltijdleverancier. “Dit mede door het belang en de behoefte onder gemeenten, zorgcentra, vrijwilligers- en welzijnsorganisaties en bewonersverenigingen om sociale initiatieven voor ouderen te blijven ondersteunen”, aldus het persbericht.


Het zorgrestaurant: kans of kostenpost?

Zorginstellingen vinden het restaurant voor huidige en toekomstige bewoners zeer belangrijk, maar leggen er vaak veel geld op toe. Accepteren deze kostenpost? Of zoeken naar de kansen die het restaurant biedt? De DrieGasthuizenGroep koos voor het laatste en ging voor de exploitatie van een zorgrestaurant in zee met een horecaondernemer. Betrokkenen delen op het symposium Focus op de Zorgmaaltijd hun bevindingen en geven tips om kansen voor het zorgrestaurant te pakken.


> Lees ook Zorgmaaltijd: hoe zorg je voor een kwalitatieve maaltijdvoorziening?
> Lees ook Zorgrestaurant niet rendabel

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels