nieuws

Is duurzame inkoop moeilijk?

Eten & Drinken

Regionale samenwerking en inkoop biedt een economische impuls aan ketenpartijen als boeren, verwerkers, leveranciers, cateraars en instellingen. Reden voor stichting Diverzio om via het programma Duurzaam en Gezond aan Tafel koks en managers te stimuleren naar duurzame inkoop te gaan. Is duurzaam inkopen moeilijk?

Is duurzame inkoop moeilijk?

Rudi Crabbé, campagneleider van Duurzaam en Gezond aan Tafel bij Diverzio, vertelt dat op het symposium Focus op de Zorgmaaltijd dat op 1 juni in Veenendaal plaatsvindt.

Korte lijn tussen voedselproducenten en consumenten

Een duurzame maaltijd; veel zorgorganisaties hechten er waarde aan. Ook patiënten en bewoners zien meerwaarde in eerlijke en smaakvolle producten. Werken met seizoensproducten uit de regio is één manier, maar de vertaling van duurzame inkoop naar de praktijk kent nog veel meer mogelijkheden. Diverzio kan inmiddels de ervaringen van 100 zorgorganisaties en 100 agrariërs delen. “We stimuleren een kortere lijn tussen voedselproducenten en consumenten en meer marktinvloed voor de boeren. Verder streven we naar een gezonde economische basis voor regionale voedselproductie, voor de korte en lange termijn.”


Symposium Focus op de Zorgmaaltijd

De maaltijd is en blijft één van de belangrijkste pijlers als het gaat om welbevinden in de zorg. Een lekkere en gezonde maaltijd maakt hét verschil voor de bewoner/patiënt. De ontwikkelingen staan hierbij niet stil! Daarom organiseert Gastvrije Zorg op 1 juni Focus op de Zorgmaaltijd. Tijdens dit middagsymposium worden alle hot topics omtrent de zorgmaaltijd behandeld. meer informatie


> Lees ook Zorgmaaltijd: hoe zorg je voor een kwalitatieve maaltijdvoorziening?
> Download ook de whitepaper Eten in de zorg: 6 hot topics

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels