nieuws

Wie is de kok van de toekomst?

Eten & Drinken

Is onze zorg wel duurzaam? Is er iemand die kijkt naar het feit dat eten en drinken niet ondergeschikt is aan zorg? Ik kan toch niet voor 100 mensen een beleving op maat creëren? – deze prikkelende vragen stelde Hans Everse, divisiemanager Tafel Thuis van Zorgstroom, in zijn vaste blog op Gastvrije Zorg. Op de Dag van de Gastvrijheid (16 november) gaat hij deze en meer prikkelende vragen reallife stellen over de kok van de toekomst.

Wie is de kok van de toekomst?

Hans Everse is naast columnist en divisievoorzitter ook eigenaar van Zilt-E Ziltzaam lekker en vice-voorzitter van het Gastronomisch Gilde. Op de Dag van de Gastvrijheid zal hij in een parallelsessie van driekwartier uit de doeken doen wie de kok van de toekomst is.

> Bekijk het programma van de Dag van de Gastvrijheid of schrijf u in

6 x blogs van Hans Everse

Alvast zes voorproefjes van zijn gedachtespinsels:

1. Duurzaam zorg(en)

Maatschappelijk, duurzaam, verantwoord en daarnaast ook puur, echt, eerlijk en dat soort termen zijn tegenwoordig veel in omloop. Iedereen lijkt het te doen in theorie maar is dat ook zo in de praktijk.

2. Ons een zorg, of onze zorg?

De toekomst van de keuken is al jaren een heet hangijzer in menig zorgkeuken in Nederland, zo ook bij ons. Afgelopen maand heb ik ons ingeschreven voor ‘Duurzaam en Gezond aan Tafel’, een mooi initiatief van Diverzio. Waarom? Omdat ik trots ben op hoe wij het doen.

3. Hoe eten we vandaag?

Je komt thuis van je werk, loopt onbekommerd de keuken in en ziet dat je partner druk in pannen aan het roeren is, wat ingrediënten snijdt, proeft, op smaak brengt, nogmaals proeft, en je ruikt de heerlijke geur van jawel… je lievelingsgerecht!

4. Beleving

Stelt u zich eens voor: liggend op een ligbed in de zon, de wind ruist door het pampasgras en de duiven fladderen door de lucht. Af en toe een stem die wat zegt en kinderen die spelen op de achtergrond. Je ruikt het gras met af een toe een vleugje barbecue. Een drankje in de hand en gewoon genieten…

5. (Z)onder voeding

Spraken we in mijn vorige column nog over waste ofwel een overschot, nu duiken we in het niet voldoende binnenkrijgen van de broodnodige voedingsstoffen, ofwel een tekort.

6. Samen = sterker

De laatste zes jaar ben ik erg druk geweest om in mijn keuken, met hulp van mijn team en mijn collega’s van binnen en buiten de branche, te bereiken dat we kunnen koken met verse producten uit de streek en van het seizoen. Dat loopt goed!

> Lees ook Koks, hier uw programma voor de Dag van de Gastvrijheid

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels