nieuws

Landelijk zorgmenu: samen naar beter eten in de zorg

Eten & Drinken

Op 5 september bereiden rond de 100 zorgorganisaties door heel Nederland die meededen aan Duurzaam en Gezond aan Tafel een lekker, duurzaam en gezond landelijk menu. Ook worden de resultaten en ervaringen van het programma tijdens de conferentie gepresenteerd.

Landelijk zorgmenu: samen naar beter eten in de zorg
Foto: Bidfood

Meer dan 200 professionals van zo’n 100 zorgorganisaties gingen de afgelopen tijd van start in het programma Duurzaam en Gezond aan Tafel. In 6 regionale groepen werkten ze in masterclasses aan de aanpak van verspilling, de smaak en waardering van het eten, duurzame inkoop én kostenbeheersing. Kortom: aan betere maaltijden voor de patiënten en cliënten. Samen vormen zij een nieuwe landelijke beweging naar beter eten in de zorg.

> Lees ook zorgorganisaties trots op resultaten duurzaamheidsproject

Door eten als lekker en goedkoop medicijn te beschouwen en stapsgewijs aan verbetering te werken, kunnen zorgorganisaties grote stappen zetten. Op 5 september 2017 worden de resultaten en ervaringen van het programma Duurzaam en Gezond aan Tafel gepresenteerd tijdens een conferentie. Om op die dag ook de patiënten, bewoners en cliënten laten meegenieten, wordt die dag door de deelnemers een lekker, duurzaam en gezond landelijk menu op tafel gezet.


TIP: Download de gratis whitepaper Eten in de zorg: 6 hot topics

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels