nieuws

Gezonde Korte Ketens verbindt agri/food-ondernemers en zorg

Eten & Drinken

In de regio Oost-Nederland Midden begint in oktober het praktijkprogramma van stichting Diverzio: Gezonde Korte Ketens. Het programma is gericht op agri/food-ondernemers, die hun verse streekproducten via korte ketens naar zorgorganisaties in de regio willen brengen. Daarmee leveren ze een bijdrage aan gezond, vers en duurzaam eten voor ouderen, patiënten en cliënten in de volle breedte van de zorg.

Gezonde Korte Ketens verbindt agri/food-ondernemers en zorg

Met het programma Gezonde Korte Ketens worden telers en kwekers in contact gebracht met regionale afnemers en ontvangen zij een goede prijs voor hun eerlijke producten. De zorgorganisaties kunnen hun kwetsbare doelgroepen een gezondere en lekkerder maaltijd bieden, met herkenbare smaken uit eigen streek. De regionale Rabobanken in Oost-Nederland Midden dragen hier graag hun steentje aan bij. “Het verbinden van food & agri met zorg biedt unieke kansen” aldus directievoorzitter Paul Brouwer van Rabobank Maas en Waal. “Kansen voor innovatie en nieuwe verdienmodellen voor ondernemers in beide sectoren. En in nieuwe sectoren. Marktkansen dus ook zeker voor ondernemende agrariërs.”

Leren een rendabele afzet tot stand brengen

Het programma Gezonde Korte Ketens bestaat uit vier Masterclasses, op 11 oktober en 29 november 2017 en op 7 februari en 18 april 2018. Daarin leren ondernemers uit de agri- en foodbusiness (telers, boeren, verwerkers en distributiepartners) hoe ze een rendabele lokale of regionale afzet tot stand kunnen brengen. Theorie en praktijk komen samen in de bijeenkomsten. Zo worden motivatie en ervaringen gedeeld, maar wordt bijvoorbeeld ook gewerkt aan praktische doelen en aan oplossingen voor mogelijke knelpunten. Er wordt toegewerkt naar een realistische businesscase. Daarbij wordt stil gestaan bij zaken als marketing, verkoop, verpakking en logistiek. In de afsluitende bijeenkomst krijgen de deelnemers gelegenheid hun plannen en producten voor te leggen aan inkopers van zorgorganisaties en -klanten.

Gratis deelname

Deelname aan dit teler made programma is helemaal gratis. Er is plek voor enkele tientallen agri/foodondernemers. Van hen wordt wél verwacht dat ze actief en betrokken aan het programma deelnemen. Ze krijgen daarbij persoonlijke ondersteuning en begeleiding. “Korte ketens van telers naar zorgorganisaties zijn goed voor milieu, mens en onze regionale economie”, onderstreept Koen Nouws Keij, directeur van Diverzio nog maar eens. Gezonde Korte Ketens start op 11 oktober. Aanmelden en meer informatie via Diverzio.

> Lees ook het artikel 100 Zorgorganisaties rekenen af met voedselverspilling

 

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels