nieuws

Wat is goede zorg voor de oudste ouderen?

Evenementen

Hoe bepaal je of een behandeling bij een patiënt op leeftijd nog zinvol is? Of hoe schat je in of een mantelzorger de zorg voor een naaste nog aankan? Over deze en andere vragen kunnen zorgprofessionals binnenkort met elkaar in debat.

Wat is goede zorg voor de oudste ouderen?

Want op 13 maart organiseert zorgorganisatie Topaz het Topaz Ouderenzorgsymposium 2015 in Noordwijk aan Zee. Dit is een landelijke bijeenkomst voor zorgprofessionals met als thema ‘Goede zorg voor de oudste ouderen’.

Sleutelspelers

Het programma is gericht op specialisten ouderengeneeskunde, huisartsen, kaderhuisartsen ouderengeneeskunde, internisten ouderengeneeskunde en klinisch geriaters. Een aantal sleutelspelers in de gezondheidszorg komen langs om te praten over nieuwe ontwikkelingen in de ouderenzorg, te discussiëren over veelvoorkomende zorgdilemma’s. Het is de bedoeling dat bezoekers handvatten krijgen voor het leveren van goede zorg aan de groeiende groep kwetsbare oudste ouderen.

Verbetering ouderenzorg

“Topaz is een zorgorganisatie voor revalidatie, chronische ziekten en ouderenzorg in de regio Leiden, Voorschoten en de Duin- en Bollenstreek”, vertelt Diny de Bresser, bestuursvoorzitter van Topaz. “We zien het als een van onze taken om bij te dragen aan verbetering van de ouderenzorg. Dat doen we op verschillende manieren, bijvoorbeeld met Topcare en de Topaz Academie en nu ook door de organisatie van het Topaz Ouderenzorgsymposium 2015 in Noordwijk aan Zee. We verwachten driehonderd zorgprofessionals uit het hele land en zijn trots dat we autoriteiten op het gebied van ouderenzorg als sprekers hebben.”

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels