artikel

Nominatie Gastvrijheidszorg Awards: ‘Iets om trots op te zijn’

zorg met sterren

Op 9 juni werden de nominaties voor de Gastvrijheidszorg Awards 2017 bekend gemaakt. Genomineerden reageren opgetogen, variërend van ‘een mooie beloning’ tot ‘iets om trots op te zijn’.

Nominatie Gastvrijheidszorg Awards: ‘Iets om trots op te zijn’

Zo zegt de Koperhorst verheugd te zijn dat ze in de categorie Verpleging en Verzorging bij de top tien van Nederland behoort. Dat is iets om trots op te zijn, is de reactie van de instelling die al een aantal jaren het viersterrenkeurmerk voor gastvrijheid in de zorg met sterren heeft. Maar ook drie locaties van Treant Zorggroep sleepten een nominatie in de wacht. Zo behoren woonwijkcentrum De Paasbergen in Odoorn, woonwijkcentrum Valkenhof in Emmen en ziekenhuislocatie Scheper in Emmen tot de meest gastvrije zorginstellingen van Nederland. “Klantvriendelijkheid, goede sfeer, gezond en lekker eten én het oordeel van bewoners en patiënten zijn graadmeters voor nominatie”, is de reactie.

‘Gastvrij zijn zit in onze organisatie’

Bijzonder trots zijn ook de genomineerde locatie Berkenheuvel van Ananz en het St. Anna Ziekenhuis locatie Geldrop. “Gastvrij zijn zit in onze organisatie, het is iets dat bij ons past. We hebben ervoor gekozen dit door een externe partij te laten meten. Dit is de afgelopen maanden gebeurd. Zo zijn er bij verschillende doelgroepen vragenlijsten uitgezet en ook zijn er onaangekondigde bezoeken geweest. Tijdens die bezoeken hebben de auditoren kunnen ervaren hoe wij omgaan met onze patiënten, cliënten, familie en bezoekers. Deze nominaties zijn een mooie beloning, die ons de bevestiging geven dat we op de goede weg zijn. De komende periode gaan we met vertrouwen en gezonde spanning tegemoet.”

Opnieuw genomineerd voor Gastvrijheidszorg Awards

Een oude bekende is Bernhoven die opnieuw genomineerd is in de categorie ziekenhuizen. Samen met het Groene Hart Ziekenhuis, St. Anna ziekenhuis (Geldrop), Westfriesgasthuis en Ziekenhuislocatie Scheper behoort Bernhoven tot de vijf kanshebbers van de gastvrijheidsprijs. Bernhoven haalde in 2014 en in 2016 de titel meest gastvrije ziekenhuis van Nederland binnen. Of het voor de derde keer lukt, moet blijken. In ieder geval is het Udense ziekenhuis al blij met de nominatie. “Dat betekent in ieder geval dat het ziekenhuis genoeg opvalt om opnieuw genomineerd te worden.”

Ruim 120 zorglocaties hebben dit jaar deelgenomen aan Gastvrijheidszorg met Sterren. Onder alle deelnemers werden tien verzorgings- en verpleeghuizen, vijf ziekenhuizen en drie GGZ-instellingen genomineerd voor de Gastvrijheidszorg Awards 2017. De genomineerden krijgen de komende maanden een extra bezoek door twee auditeurs. Hun bevindingen, in combinatie met de eerdere interne en externe audits én eindbeoordeling door een deskundige jury, leiden tot de uiteindelijke score die in maximaal vijf sterren wordt uitgedrukt. De winnaars worden op 16 november 2017 bekendgemaakt tijdens de Dag van de Gastvrijheid.

Gastvrijheidszorg met Sterren

Gastvrijheidszorg met Sterren is een waarderingssysteem voor de kwaliteit van leven in de zorg. De waardering komt tot stand via interne beoordelingen van management, cliëntenraad, cliënten, medewerkers, vrijwilligers en familieleden en daarnaast via een bezoek door een externe auditeur. Gastvrijheidsaspecten die worden beoordeeld zijn onder meer ambiance, bejegening, beleid, eten & drinken, faciliteiten en klantvriendelijkheid. Initiatiefnemers van Gastvrijheidszorg met Sterren zijn LOC Zeggenschap in zorg, Gastronomisch Gilde en Vakmedianet, uitgever van onder meer Gastvrije Zorg, Zorginstellingen, BoardRoom ZORG en Kwaliteit en veiligheid in Zorg (KiZ).

> Lees ook Genomineerden Gastvrijheidszorg Awards 2017 bekend


Dag van de Gastvrijheid over Quality Time!

Op de Dag van de Gastvrijheid op 16 november delen talloze sprekers en partners kennis, inspiratie en oplossingen waarmee deelnemers het verschil voor de bewoner of patiënt kunnen maken. De Dag van de Gastvrijheid 2017 belooft een aaneenschakeling van inspiratie, ontmoeting, kennisoverdracht, sfeer en winnaars op te leveren. It’s quality time! Lees het programma


 

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels