nieuws

Emergis wint eerste Gastvrijheidsprijs GGZ

zorg met sterren

Emergis, het Centrum voor de Geestelijke Gezondheidszorg in Kloetinge, heeft de eerste gastvrijheidsprijs van de GGZ gewonnen. Dat vervult de instelling met trots. “Het is voor ons een erkenning dat klantgericht denken en handelen loont”, aldus hoofd facilitaire dienst Camille Verhagen.

Emergis wint eerste Gastvrijheidsprijs GGZ

Volgens hem uit de gastvrijheid zich in de GGZ in een andere vorm dan in een ziekenhuis of zorgcentrum. “Wij werken met heel kwetsbare mensen die we een veilig en comfortabel gevoel willen bieden. Het is fijn dat die werkwijze wordt beloond.”

De facilitair manager van Emergis ziet in de invoering van de nieuwe categorie GGZ bij Gastvrijheidszorg met Sterren een bevestiging dat gastvrijheid in de geestelijke gezondheidszorg een andere benadering vraagt dan in de categorieën Ziekenhuizen en Verpleging & Verzorging.

“Zorgbreed is gastvrijheid universeel. De GGZ vraagt echter om een andere vorm van klantbeleving dan een zorgcentrum of een ziekenhuis. Mensen komen hier vaak in een crisissituatie binnen. Hun sociale cirkel wordt vaak ineens heel klein en we helpen ze letterlijk de dag door te komen. Dan gaat het om pure en ontwapenende dienstverlening. Op het oog kleine dingen kunnen dan erg belangrijk zijn.”

Lees het hele artikel in de nieuwe editie van Gastvrije Zorg, die op 14 oktober verschijnt.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels