nieuws

Winnaars Gastvrijheidszorg Awards 2011 bekend

zorg met sterren

Zorgcentrum Croonenhoff in Maastricht heeft in de categorie Verpleging & Verzorging de Gastvrijheidszorg Award 2011 gewonnen. In de categorie Ziekenhuizen is het Deventer Ziekenhuis de winnaar van deze prijs. De eerste Gastvrijheidsprijs GGZ is voor Emergis in Kloetinge. Alle uitblinkers in gastvrijheid hebben de awards in ontvangst genomen tijdens het Nationaal Congres Gastvrijheidszorg 2011 in Ede.

Winnaars Gastvrijheidszorg Awards 2011 bekend

Meer dan 200 zorgaanbieders hebben in 2011 meegedaan aan Gastvrijheidszorg met Sterren. Voor het eerst deed ook een groep instellingen voor geestelijke gezondheidszorg mee. De deelnemers zijn beoordeeld op gastvrijheid en afhankelijk van hun score krijgen ze maximaal vier sterren toebedeeld.

Alle gegevens uit de gids worden ook online gepubliceerd op www.zorgmetsterren.nl. Gastvrijheid neemt een steeds grotere plaats in binnen de zorgsector. Belangrijke onderdelen daarvan zijn gezond en lekker eten en genieten van een goede maaltijd in een prettige ambiance. Maar ook de manier waarop medewerkers patiënten en cliënten bejegenen is een graadmeter, alsook de dienstverlening.

In totaal zijn 10 ziekenhuizen en eenzelfde aantal zorgcentra genomineerd voor de Gastvrijheidszorg Awards. Voor de Gastvrijheidsprijs GGZ zijn 5 instellingen in de geestelijke gezondheidszorg genomineerd. De uitslagen zijn als volgt:

Verpleging & Verzorging
1 Croonenhoff (Vivre), Maastricht
2 Koepelhof (Vivre), Maastricht
3 Proteion RCG, Roermond
4 Bloemhof (Zorggroep Groningen), Ten Boer
5 Talma Hiem (Zorggroep Hof en Hiem), Balk
6 De Hofwijck (Stichting Palet), Leeuwarden
7 Tolsteeg (AxionContinu), Utrecht
8 Brugchelenkamp (De Friese Wouden), De Westereen
9 De Amandelboom (WZC IJsselheem), Kampen
10 De Bron (Vivre), Eijsden

Ziekenhuizen
1 Deventer Ziekenhuis
2 Ziekenhuis St Jansdal, Harderwijk
3 Máxima Medisch Centrum locatie Veldhoven
4 Máxima Medisch Centrum locatie Eindhoven
5 Sint Franciscus Gasthuis, Rotterdam
6 Amphia Ziekenhuis locatie Molengracht, Breda
7 Amphia Ziekenhuis locatie Langendijk, Breda
8 Amphia Ziekenhuis locatie Pasteurlaan, Oosterhout
9 Beatrixziekenhuis (Rivas Zorggroep), Gorinchem
10 Diaconessenhuis, Leiden

GGZ
1 Emergis, Kloetinge
2 Parnassia, Den Haag
3 De Donksbergen (Lunet zorg), Duizel
4 De Grote Beek (GGzE), Eindhoven
5 GGNet afdeling De Wieken, Groenlo

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels