nieuws

Nominaties Gastvrijheidszorg Awards 2012 bekend

zorg met sterren

De genomineerden voor de Gastvrijheidszorg Awards zijn bekendgemaakt. Op donderdag 7 juni zullen de uiteindelijke winnaars van de awards gehuldigd worden tijdens het Nationaal Congres Gastvrijheidszorg 2012 in CineMec in Ede, waar meer dan duizend bezoekers verwacht worden.

Nominaties Gastvrijheidszorg Awards 2012 bekend

Gastvrijheidszorg met Sterren is een waarderingssysteem voor de kwaliteit van de gastvrijheidszorg in zorginstellingen. Zorgorganisaties worden daarin  jaarlijks beoordeeld op gastvrijheid en afhankelijk van hun score krijgen ze sterren toebedeeld. Het doel is de kwaliteit van leven van cliënten en patiënten te verbeteren door het stimuleren van goede gastvrijheidszorg. In totaal hebben 225 ziekenhuizen, verzorgings- en verpleeghuizen en GGZ-instellingen meegedaan aan het project. De resultaten van de audits worden gebundeld in de Sterrengids Gastvrijheidszorg en worden gepubliceerd op de website van de Gastvrijheidszorg met Sterren.

Een deskundige jury onder voorzitterschap van drs. Jenneke van Veen, oud-hoofdinspecteur IGZ Verpleging en Chronische Zorg, heeft de top 10 genomineerden vastgesteld voor de categorieën Ziekenhuizen, Verpleging & Verzorging en de top 5 genomineerden voor de categorie GGZ. Ook zijn de 5 kanshebbers vastgesteld in de nieuwe categorie Kleinschalig Wonen. Aan 1 van de 5 genomineerden wordt een aanmoedigingsprijs toegekend: de Gastvrijheidsprijs Kleinschalige Woonvormen. Tevens wordt de Eten is Feest! Award van Unilever Food Solutions uitgereikt.

Op 7 juni wordt de informatie over alle deelnemers aan Gastvrijheidszorg met Sterren 2012 én 2011 toegevoegd aan kiesbeter.nl, Nederlands grootste website op het gebied van informatie voor consumenten op het gebied van de gezondheidszorg.

Inititatiefnemers van Gastvrijheidszorg met Sterren en het Nationaal Congres Gastvrijheidszorg zijn LOC Zeggenschap in zorg, Koksgilde en B+B Vakmedianet, uitgever van onder meer de zorgbladen Gastvrije Zorg en ZorgInstellingen. Het project en het congres worden mede mogelijk gemaakt met steun van de partners Unilever Food Solutions, Deli XL Foodservice, Douwe Egberts, FrieslandCampina Dagvers, Hago Assist/Hago Zorg, Miele Professional, Mitsubishi Electric, Satelliet Meubelen, Sortrans, temp-rite International en Zwanenberg Food Group.

De 10 genomineerden in de categorie Ziekenhuizen in alfabetische volgorde zijn:

– Albert Schweitzer ziekenhuis locatie Dordwijk in Dordrecht
– Amphia Ziekenhuis locatie Langendijk in Breda
– Elkerliek ziekenhuis in Helmond
– Maasziekenhuis Pantein in Boxmeer
– Sint Franciscus Gasthuis in Rotterdam
– Slingeland Ziekenhuis in Doetinchem
– Westfriesgasthuis in Hoorn
– Wilhelmina Ziekenhuis Assen
– Ziekenhuis Rivierenland in Tiel
– Ziekenhuis St Jansdal in Harderwijk

De 10 genomineerden in de categorie Verzorging & Verpleging in alfabetische volgorde zijn:

– Bloemhof (Zorggroep Groningen) in Ten Boer
– Brugchelencamp (De Friese Wouden) in De Westereen (Zwaagwesteinde)
– De Hofwijck (Palet) in Leeuwarden
– Ielânen (Zorggroep Plantein) in Sneek
– Malderburch in Malden
– De Miente (ZuidOostzorg) in Gorredijk
– Padua (De Wever) in Tilburg
– Sinselhof (De Zorggroep) in Venlo
– Waerthove (Rivas Zorggroep) in Sliedrecht
– De Wiken (ZuidOostZorg) in Drachten

De 5 genomineerden in de categorie GGZ zijn in alfabetische volgorde:

– Dimence locatie Brinkgreven in Deventer
– Emergis in Kloetinge (Goes)
– Landgoed De Grote Beek (GGzE) in Eindhoven
– De Linde (GGNet) in Apeldoorn
– De Wieken (GGNet) in Groenlo

De 5 genomineerden in de categorie Kleinschalig Wonen in alfabetische volgorde:

– Het Gasthuis (Rivas Zorggroep) in Gorinchem
– De Geinsche Hof (Zorgspectrum in Nieuwegein
– Ielânen (Zorggroep Plantein) in Sneek
– Judith Leysterhof (Rivas Zorggroep) in Hardinxveld-Giessendam
– Voltawerk (ZuidOostZorg) in Gorredijk

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels