nieuws

‘Eten moet vooral lekker zijn’

zorg met sterren

Erik te Velthuis is keukenmanager van het Hotel Papendal. Daarnaast is hij medeauteur van het boek ‘Goud op je Bord’ met gezonde recepten voor beginnende (top)sporters. Tijdens zijn lezing op het Nationaal Gastvrijheidscongres 2012 laat hij zien dat de recepten ook inzetbaar zijn in de gezondheidszorg.

‘Eten moet vooral lekker zijn’

“Mijn passie is voeding, pure voeding als topsport aanpakken voor de topsporter. Daarin zie ik grote delen van processen die ook voor de zorg gelden”, aldus Erik te Velthuis.

Op Hotel Papendal is de verzorging van de dagelijkse topsportvoeding uitgebreid met informatievoorziening en het houden van praktische workshops in samenwerking met de diëtiste. Jonge topsporters weten vaak niet hoe ze vers en gezond kunnen eten. In samenwerking met topsportdiëtiste Brenda Frunt heeft Te Velthuis daarom een speciaal boek met recepten geschreven.

De recepten in ‘Goud op je Bord’ zijn ook toepasbaar voor de gezondheidszorg. “Naar mijn mening kan er veel meer voor de zorgvragers vanuit de simpelheid van eten maken dat lekker is, maar ook gezond is en door de bereiding heel goedkoop. Dat zal voor veel zorgvragers een feest zijn,” zegt de keukenmanager.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels