nieuws

Nationaal Congres Gastvrijheidszorg 2012 van start

zorg met sterren

Het Nationaal Congres Gastvrijheidszorg 2012 is zojuist in Ede van start gegaan. Op het programma staat onder meer de bekendmaking en feestelijke huldiging van de winnaars van de Gastvrijheidszorg Awards. Er zijn ruim 1000 bezoekers aanwezig.

Nationaal Congres Gastvrijheidszorg 2012 van start

Gastvrijheidszorg met Sterren is een waarderingssysteem voor de kwaliteit van de gastvrijheidszorg in zorginstellingen. De deelnemende instellingen hebben het gastvrijheidsniveau in hun zorgorganisatie laten beoordelen en krijgen daarvoor sterren toebedeeld. Tijdens het congres worden vandaag awards uitgereikt voor de zorginstellingen die als beste beoordeeld zijn in de categorieën Verpleging & Verzorging, Ziekenhuizen en GGZ.

Voor het eerst wordt er ook een award uitgereikt in de categorie Kleinschalig Wonen. Het betreft een aanmoedigingsprijs voor locaties met woonvormen tot maximaal vijftien bewoners. Verder zal Unilever een zorginstelling in het zonnetje zetten met de Eten is Feest! Award, in het leven geroepen voor zorginstellingen die van het eten een dagelijks terugkerend feest maken.

Ook worden de resultaten bekendgemaakt van het tweede Nationaal Gastvrijheid Onderzoek en neemt D66-kamerlid Pia Dijkstra het eerste exemplaar van de Sterrengids Gastvrijheidszorg 2012 in ontvangst uit handen van Yvonne van Gilse, directeur van LOC Zeggenschap in Zorg. In deze gids zijn de resultaten gebundeld van de behaalde scores van de 225 zorginstellingen die hebben meegedaan.

Gedurende de dag zullen een aantal sprekers aan het woord komen, waaronder Edwig Goossens (Center for Gastrology), Erik te Velthuis (Nationaal Sportcentrum Papendal) en Phyllis den Brok (projectleider Lekker Betrokken). Het congres wordt door Uitgeverij Vakmedianet georganiseerd in samenwerking met LOC Zeggenschap in Zorg en het Koksgilde. Deze website is de hele dag op het congres aanwezig om nieuws en ontwikkelingen te melden.

Kijk hier voor het volledige programma met alle genomineerde instellingen en sprekers.

Bekijk hieronder een video van het congres.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels