nieuws

‘Graag nulmeting door Gastvrijheidszorg met Sterren’

zorg met sterren

Meedoen met Gastvrijheidszorg met Sterren terwijl je geen kans maakt op een award. Cordaan-woonlocatie Kadoelerbreek deed het vanwege de nulmeting.

‘Graag nulmeting door Gastvrijheidszorg met Sterren’

Op de foto: Liesbeth van der Wereld (links) en locatiemanager Antje Meijer.

Gastvrijheidszorg met Sterren kent geen categorie Verstandelijke Gehandicaptenzorg. Toch is er vanuit deze sector belangstelling voor de audits vanwege de nulmetingen. Kadoelerbreek in Amsterdam-Noord is een locatie van zorgaanbieder Cordaan waar 24 ouderen wonen met een verstandelijke beperking. Teammanager Facilitair Liesbeth van der Wereld kent Gastvrijheidszorg met Sterren als oud-manager van verpleeghuis De Die, ook van Cordaan. “We hebben een aantal keren meegedaan. Het leek ons goed om ook voor een locatie voor verstandelijk gehandicaptenzorg de gastvrijheid te laten toetsen.”

Nulmeting

Van der Wereld is trots op Kadoelerbreek. “We werken hier met een heel enthousiast team en gaan er met zijn allen voor om de bewoner zich thuis te laten voelen. Daarom wilde ik graag beoordeeld worden door Gastvrijheidszorg met Sterren. Omdat het project niet specifiek op de doelgroep Verstandelijke Gehandicaptenzorg is gericht, is het een nulmeting geworden, maar de resultaten worden wel verwerkt in ons gastvrijheidsbeleid.”

nulmeting

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Doelgroep

De zorg voor mensen met een verstandelijke beperking laat zich niet vergelijken met de ouderenzorg of de GGZ, zegt Van der Wereld. “We hebben een heel andere doelgroep en onze insteek op gastvrijheid is daarop ook gericht. Dat merk je al meteen bij binnenkomst: je vindt hier geen receptie. Logisch, want de mensen wonen hier. Niemand heeft toch thuis een receptioniste zitten? We hebben ook geen parkeerterrein. Hetzelfde verhaal.”

Lees meer over Kadoelerbreek in de oktobereditie van Gastvrije Zorg. Nog niet bekend met Gastvrije Zorg? Bekijk hier onze uitgaven.

 

Gms partners

 

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels