nieuws

Klaar, start en af! Gastvrijheidszorg met Sterren 2014 is onderweg

zorg met sterren

Met een uitgebreide trainingsdag voor de auditeurs is gisteren de 2014-editie van Gastvrijheidszorg met Sterren officieel van start gegaan. De training aan de meer dan zeventig auditeurs vond plaats bij Vivium Zorggroep, locatie Naarderheem in Naarden.

Klaar, start en af! Gastvrijheidszorg met Sterren 2014 is onderweg

Nieuw onderdeel van het programma was het rollenspel. Twee acteurs van bureau Act Inc. speelden situaties na waarin auditeurs en geïnterviewden terecht zouden kunnen komen. De zaal moest aangeven of het een goed of slecht gesprek was. En in dat laatste geval moesten de echte auditeurs aangeven wat en waar het beter kon. Dat leverde naast veel discussie ook de nodige lachsalvo’s op.

Gastvrijheidszorg

Er werd niet alleen getraind; er waren ook inspirerende presentaties. Onder meer van John Verberne, manager facilitair bedrijf bij het Deventer Ziekenhuis. Hij vertelde uitgebreid over hoe het Deventer Ziekenhuis van een tiende plek in de Gastvrijheidszorg met Sterren-competitie uiteindelijk doorschoof naar de felbegeerde eerste plaats en vijf sterren op de gevel van het ziekenhuis mocht plakken. Dat was vorig jaar.
Ruud Bakker, directeur van uitgeverij Vakmedianet en samen met het Koksgilde en het LOC organisator van het evenement, liet aan de hand van onderzoek zien dat sinds de eerste editie van Gastvrijheidszorg met Sterren ziekenhuizen en zorginstellingen steeds gastvrijer worden.

Winnaars

Vorig jaar ging tijdens Gastvrijheidszorg met Sterren in de categorie kleinschalig wonen Judith Leysterhof (Rivas Zorggroep) Hardinxveld-Giessendam er met de hoofdprijs vandoor. In de categorie Verpleging & Verzorging eindigde De Waalburcht (Rivas Zorggroep) Papendrecht op de eerste plek. Dimence locatie Grasdorpstraat Zwolle werd de nummer een in de categorie GGZ. De eerste prijs in de categorie Ziekenhuizen kreeg een plekje in de prijzenkast van het Deventer Ziekenhuis. Zorgcentrum Beek en Bos Heythuysen kreeg de Aanmoedingingsprijs  Langdurige Zorg inclusief kleinschalig wonen.

Het Nationaal Congres Gastvrijheidszorg 2014 vindt plaats op 12 juni in CineMec Ede. Meedoen aan Gastvrijheidszorg met Sterren? Dat kan. Klik hier en schrijf u in!

Gms partners

 

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels